Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Poco F3 Test / Review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Poco F3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Poco F3 Test / Review


Gepubliceerd op: 24-03-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
Het merk Poco bleef 2 tot 3 jaar in de koelkasten bij Xiaomi, maar dit veranderde in 2020 met de lancering van 3 modellen om het instapniveau (M-bereik), het middenbereik (X-bereik) en het topbereik (F-bereik) te dekken . Als we de logica volgen van de modellen die in 2020 zijn verschenen, zou de Poco F3 in de high-end moeten worden ingedeeld zoals het geval was voor de Poco F2 Pro, maar Xiaomi lijkt het te willen positioneren voor een publiek dat vooral op zoek is naar prestaties daar. waar de F2 Pro breder mikte.

De Poco F3 is gepositioneerd als een prestatiebeest (om de woorden van Xiaomi / Poco te gebruiken) en het zou de eerste telefoon moeten zijn die 600.000 Antutu-punten in mijn ranglijst overschrijdt. Met dit soort prestaties wordt de Poco F3 de krachtigste telefoon in zijn prijsklasse. Macht om wat te doen? Hoofdzakelijk om mee te spelen en zware toepassingen te gebruiken. Telefoons zoals de Redmi Note 10 Pro laten al comfortabel gamen toe, de Poco F3 zou de ultieme game-ervaring moeten bieden.

Afgezien van deze prestatie blinkt de Poco F3 niet uit door zijn originaliteit. Het verwisselde de camera in pop-modus voor een kleine stoot, het lijkt qua grootte en formaat sterk op de Redmi Note 10 Pro en de meeste specificaties (afgezien van prestaties) zijn vergelijkbaar met andere telefoons Xiaomi en Poco. Hoe gaat het opvallen? Het is een Poco, het is daarom op zijn prijs / kwaliteit verhouding dat hij opvalt, hij zal zich in het middensegment vestigen door de concurrentie te verpletteren met een lagere prijs door betere prestaties te bieden.

Is de Poco F3 alleen bedoeld voor gamers? Nee, het is gericht op gamers, maar het is een complete telefoon die een zeer groot publiek zal aanspreken, het ontwerp is neutraler dan de X-reeks die ook op gamers is gericht.

Website waar ik de Poco F3 gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_9I7Buk

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco F3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

01 april 2021 aankoop van Poco F3 op Aliexpress
02 april 2021 Ik annuleer mijn bestelling op Aliexpress omdat ik goedkoper vond op Amazon
02 april 2021 aankoop van Poco F3 op Amazon
12 april 2021 ontvangst van de Poco F3, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Omdat ik de meeste telefoons op de lanceringsdag koop, moet ik een blinde aankoop doen en op mijn instinct vertrouwen. Soms zal ik de juiste keuze maken, soms niet, dat is het leven. Poco en Xiaomi zijn eerder aan de kant van de goede keuzes te plaatsen, want zelfs als ze geen innovatieve (of andere) telefoons op de markt brengen, zijn ze er altijd in geslaagd om complete telefoons tegen zeer concurrerende prijzen te lanceren. De meer bekende merken zoals Samsung of Huawei zullen iets meer terrein verliezen in het licht van deze nieuwe invasie

De Poco F3 is prestatiegericht, ik behoor niet tot de doelgroep voor dit soort van telefoon Omdat ik bijna nooit met mijn telefoon speel, heb ik altijd gemerkt dat de ervaring op een klein scherm niet meeslepend genoeg was. Gelukkig doet deze telefoon, zoals ook het geval was met de Poco X3, het goed op veel andere criteria en worden prestaties een secundaire keuze.

Als ik de logica van Xiaomi / Poco volg, stel ik me voor dat de F3 wordt gevolgd door een F3 Pro die zich op de foto zal concentreren, maar laten we in de tussentijd al eens kijken wat deze F3 heeft in de buik.

Uitpakken

poco f3 test avis review recensione bewertung analisis opinion 22
Instapniveau, middenklasse of high-end, Poco / Xiaomi maakt geen verschil in zijn verpakking. Voor Poco vinden we de zwarte doos met de gele letters en deze doos bevat het absolute minimum: de telefoon, een handleiding, Poco-stickers, siliconenbescherming, een oplader en een USB-C-kabel.


Eerste configuratie

De configuratie van Poco / Xiaomi volgt strikt hetzelfde pad met altijd aan het einde dezelfde poging om te registreren voor de Xiaomi-cloud. Als het onderwerp je interesseert, heb ik het in mijn andere tests gedetailleerd.

Afwerking

poco f3 test avis review recensione bewertung analisis opinion 5
De Poco F3 vertegenwoordigt de top van het assortiment bij Poco, het afwerkingsniveau is daarom superieur aan andere modellen in het assortiment zoals de Poco X3 Pro of de Poco M3. De omtrek van de telefoon is gemaakt van metaal, de achterkant is van glas en kunststof met een parelmoer effect. Ik kocht de witte versie en het afwerkingsniveau doet me denken aan de Mi Note 10 voor de combinatie van metaal en glas, maar ik vind ook een beetje inspiratie van Samsung zoals de Galaxy A71. Dit nieuwe model van Poco is eleganter dan de Poco F2 Pro die vorig jaar de top van het Poco-assortiment vertegenwoordigde.

poco f3 test avis review recensione bewertung analisis opinion 16
De Poco F3 is een imposante telefoon omdat hij is uitgerust met een 6,67 inch scherm, maar Poco is erin geslaagd om een dunnere telefoon te produceren dan normaal, hij is ook lichter dan de F2 Pro. De camera is erg goed geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, hij valt een beetje op, maar ook hier heeft Poco moeite gedaan ten opzichte van de rest van zijn assortiment. De sensor zit aan de linkerkant terwijl de vorige generatie een sensor in het midden gebruikte, jammer want dat zorgt voor een groter parallax effect.

poco f3 test avis review recensione bewertung analisis opinion 20
Het scherm beslaat 85% van het voorpaneel van de telefoon, het wordt alleen onderbroken door een kleine stoot om plaats te bieden aan de camera aan de voorkant, deze stoot is zeer discreet. De randen zijn erg dun aan de bovenkant van de telefoon en iets dikker aan de onderkant maar dunner dan de andere modellen van het merk.

poco f3 test avis review recensione bewertung analisis opinion 14
Er is geen jack-ingang op de Poco F3, dus je zult een bluetooth-koptelefoon moeten gebruiken (niet meegeleverd met de telefoon) of een usb-kabel moeten gebruiken. De afwezigheid van een jack-ingang zorgt voor een dunnere telefoon. De sim-lade zit aan de onderkant van de telefoon en biedt plaats aan twee simkaarten (geen geheugenkaart). De Poco F3 heeft 3 luidsprekerroosters maar er worden er twee gebruikt en zendt daarom stereogeluid uit de boven- en onderkant van de telefoon. De vingerafdruksensor bevindt zich op de ontstekingsknop zoals de meeste modellen die dit jaar zijn uitgebracht.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Poco F3 is een oorlogsmachine, hij is uitgerust met een krachtige processor, snel geheugen, een Amoled-scherm, het is 5G, ... kortom, als je vakjes zou moeten aanvinken om op te sommen wat je beter kunt vinden in een telefoon, Ik zou de meeste vakjes voor deze Poco kunnen aanvinken.

De Poco F3 is uitgerust met een 120Hz Amoled Samsung-scherm, produceert Dolby Atmos-geluid en de prestaties zijn niet beperkt tot de kracht van de CPU of GPU. De Poco F3 gebruikt UFS 3.1-geheugen zoals de Poco X3 Pro en dit type geheugen is tot twee keer zo snel als de meeste telefoons die in dezelfde prijsklasse worden verkocht. Deze geheugenprestaties leveren dagelijks echte voordelen op, omdat het laden van applicaties of het openen van bestanden (foto's, video's, enz.) Veel sneller gaat.

Om deze hoogwaardige componenten te bevatten, heeft Poco de F3 uitgerust met een vloeistofkoelsysteem om de warmte beter af te voeren en het werkt redelijk goed, want na het doorstaan van de Antutu-prestatietest was de temperatuur niet gestegen door meer dan 7 ° C en ik heb nooit een onaangenaam gevoel van warmte gehad zoals bij de Samsung Galaxy S20.

De batterij heeft een iets ondergemiddelde capaciteit, wat waarschijnlijk ook een van de redenen is voor het dunne en lichtere gewicht van de telefoon. Als het scherm erg helder is, heeft dit een negatieve invloed op de batterij, maar ik moet de batterij nog testen.

CPU / GPU Prestatie



De Poco F3 is gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 870 CPU om prestaties van zeer hoog niveau te leveren, we vinden deze CPU in andere telefoons, maar de Poco F3 is ongetwijfeld de meest betaalbare van allemaal.

Voor het grafische gedeelte gebruikt de Poco F3 een Qualcomm Adreno 650 GPU en ook hier levert het prestaties van zeer hoog niveau en de combinatie met de CPU plaatst deze Poco F3 onder de meest populaire telefoons. Meer krachtig van het moment. Het prijs / prestatie-argument is ook het belangrijkste aankoopargument voor deze Poco geworden, voor deze prijs zul je waarschijnlijk niet zo'n krachtige telefoon vinden.

Benchmark Antutu/3DMark

Je hebt ongetwijfeld gezien dat de marketing van de Poco F3 helemaal om zijn prestaties ging, is het gewoon marketing of is deze telefoon echt een prestatiemachine? Ik ga de spanning niet laten voortduren, het is de krachtigste telefoon die ik heb getest. Ik kreeg een betere score voor de CPU met de Poco F2 Pro, maar op alle andere criteria laat de Poco F3 de concurrentie achter zich, hij presteert beter dan een Samsung Galaxy S20 en warmt aanzienlijk minder op!



Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Poco F3 Pro biedt zo'n prestatieniveau dat geen enkel spel het kan weerstaan. Ik heb Fortnite getest in "Epic" -modus en de game is perfect vloeiend. De video vertoont soms wat stotteren, maar ik denk dat het het opnameproces was dat dit probleem veroorzaakte, omdat ik niet stotterde tijdens het spelen.

Omdat ik zuigen aan Fortnite en niet meer overleef dan twee minuten in de game, ging ik naar de toeschouwermodus om mensen te laten zien die kunnen spelen door Poco F3 te demonstreren om een zeer goede game-ervaring te bieden.
youtube previewyoutube preview
Ik test meestal ook PUBG Mobile en dit zo ziet het eruit op de Poco F3 (hoogste detailniveau)
youtube previewyoutube preview

Netwerkprestatie

De Poco F3 wordt tegelijk met de Poco x3 Pro gelanceerd. Beide telefoons ondersteunen 5G, maar het niveau van frequentiedekking is veel beter op de Poco F3. De X3 Pro dekt slechts één 5G-frequentie, terwijl de Poco F3 10 5G-frequenties ondersteunt. De Poco F3 lijkt daarom een betere keuze te zijn voor mensen met toegang tot 5G. De frequenties die worden aangeboden in 3G en 4G zijn dezelfde als die van de andere telefoons van het merk, ze dekken alle frequenties die in Europa worden gebruikt.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.



Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methode



Ik heb meer dan 1300 netwerkmetingen uitgevoerd om te bepalen of de Poco F3 een goede netwerkgevoeligheid had. Ik heb iets meer actie ondernomen dan normaal, omdat de Poco X3 een van de slechtste telefoons was die ik heb getest en ik wilde zeker weten dat het probleem was verholpen. Gelukkig is dit het geval, de Poco F3 is geen kampioen van netwerkgevoeligheid, maar hij staat in het goede gemiddelde van de ranglijst, dus het is een enorme evolutie met de Poco X3 die vorig jaar werd gelanceerd.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

De Poco F3 hergebruikt dezelfde wifi-chipset als andere modellen die ik heb getest, dus het is geen wonder om deze naast deze andere telefoons te vinden als het gaat om wifi-signaalgevoeligheid. De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde chipset en ik kreeg bijna exact dezelfde resultaten. De Poco F3 biedt een goede gevoeligheid voor het wifi-netwerk.



Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
Ik heb een nauwkeurigheid van 3 meter bij heldere hemel, dit is een veel voorkomende score voor telefoons met Qualcomm CPU's, alleen met Mediatek CPU's krijg ik een beter resultaat. De Poco F3 lijkt ook twee frequenties te ondersteunen voor GPS en Galileo, ik zie L1 en L5 voor het GPS-netwerk, E1 en E5a voor het Galileo-netwerk.


Batterijduur

De Poco F3 is ontworpen om op veel criteria overboord te gaan, behalve de batterij. Waar de meeste Xiaomi / Poco-telefoons worden geleverd met een batterij van minimaal 5000 mAh, moet de Poco F3 genoegen nemen met 4520 mAh, het is een beetje een merkwaardige keuze voor zo'n capabele telefoon. Mijn batterijtest onthult enkele belangrijke elementen:
1. De oplaadtijd is erg snel, het duurt iets meer dan een uur om van 0 naar 100% te gaan, een paar minuten is genoeg om de batterij weer op te laden. een paar procent.
2. Autonomie met maximale helderheid is ver onder het gemiddelde, de telefoon verbruikt bijna 3x meer energie met het scherm op 100% vergeleken met een scherm op 50%
3. Autonomie met het scherm op 50% scoort redelijk goed in mijn tabel

Onderstaande grafiek toont het enorme verschil in autonomie als functie van de helderheid van het scherm:
poco f3 pro battery
De helderheid van het scherm speelt uiteraard altijd een rol in de autonomie, maar het is in dit geval heel opvallend omdat de autonomie niet lineair is. Je zou met het scherm maximaal anderhalve dag kunnen duren, terwijl je met een scherm dat op 50% is verlicht, wel eens 3 dagen zou kunnen halen.

Update 05/14

Na de laatste update van MIUI 12/0/5 heb ik een toename van de batterijprestaties gemeten van ongeveer 21% is beduidend beter. De Poco F3 stijgt dus een beetje op de ranglijst van energie-efficiëntie.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Poco F3 is aan de achterkant uitgerust met drie sensoren:
- Hoofdsensor: Sony IMX 582 (ook gebruikt op de Poco x3 Pro en Redmi Note 10)
- Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355 (ook beschikbaar op 2 andere modellen van het merk)
- Samsung S5K5E9 macro sensor

De Poco F2 Pro gebruikte een betere sensor, dus hier hebben we een regressie of zelfs recycling via alle nieuwe Xiaomi-modellen omdat deze sensor in 2021 voor verschillende modellen van het merk werd hergebruikt. De Sony IMX 582 is geen slechte sensor, integendeel, maar de Poco F3 zou de top van het assortiment vertegenwoordigen bij Poco en met deze sensorkeuze had Poco op zijn minst dezelfde sensor kunnen hergebruiken als de Poco F2 Pro.

Standaard app

De standaard fototoepassing van de Poco F3 ziet eruit als twee druppels water zoals de applicatie die wordt gebruikt door andere Poco / Xiaomi. Ik merkte echter een paar kleine verschillen op, vooral qua geluid. In het instellingengedeelte voor video's is het mogelijk om ruimtelijk geluid te activeren voor opname en het is ook mogelijk om een audiozoom te gebruiken om de opname op een smallere kegel te focussen.

Naast deze paar nieuwe functies, zullen GCAM-fans verheugd zijn te vernemen dat GCAM onberispelijk werkt op de Poco F3. Ik merkte geen grote kwaliteitsverschillen tussen de standaardapplicatie en GCAM, maar de mogelijkheden van instellingen zijn talrijker in de Google-applicatie en je kunt in het bijzonder astrofotografie doen. De standaard foto-app is beperkt tot een belichtingstijd van 30 seconden waarbij GCAM geen echte limiet heeft.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

poco x3 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9
Omdat deze Poco F3 is uitgerust met dezelfde sensor als de Redmi Note 10 en de Poco x3 Pro, is dit de derde dat ik hem in minder dan een maand heb getest. Er is geen echt verschil in behandeling tussen deze verschillende modellen, de intrinsieke eigenschappen van de sensor blijven hetzelfde. Bij kunstlicht neigt de Sony IMX 582 tot onderbelichting van de foto's, dit kan met de pro mode (afbeelding aan het begin van de paragraaf) waar het voldoende is om de belichtingstijd met één of twee inkepingen te verlengen.

De AI-modus heeft de neiging om het blauw een beetje te ver te duwen, het is te zien op deze foto's maar ook op de foto's buiten waar de lucht een kunstmatige kleur krijgt, gebruik ik niet het bijna nooit omdat het resultaat niet echt voorspelbaar is en soms slechter is dan de automatische modus.

De groothoeksensor produceert ook onderbelichte foto's bij kunstlicht, de scherpte is iets slechter en vloeiendheid verschijnt.

Foto test / zon

Hoofdsensor: Sony IMX 582
poco f3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 16
Ik heb dit jaar verschillende telefoons getest met deze sensor, dus ik begin mezelf een beetje te herhalen, maar als je mijn andere tests, zal ik de belangrijkste punten onthouden. De Sony IMX 582 is in staat veel details vast te leggen en produceert goed belichte foto's bij goed licht. Het heeft de neiging om een beetje verzadiging te verliezen op het niveau van de blues, want waar de lucht blauw zou moeten zijn, wordt deze met deze sensor cyaan. De kleuren zijn iets te warm, maar bij goed licht is dat niet echt een probleem. Hoewel de IMX 582 een goede sensor is, vind ik het een beetje jammer dat Poco bij deze sensor is gebleven voor een high-end telefoon. De Poco F2 Pro gebruikte een veel betere sensor, ze hadden dezelfde moeten gebruiken, maar ik kan me voorstellen dat het verkopen van zo'n prestatietelefoon voor deze prijs ten koste gaat van de fotokwaliteit.
Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355
poco f3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 14
hier zal ik mezelf herhalen, ik heb deze sensor de afgelopen twee maanden op drie of vier telefoons getest . Deze Sony IMX 355-sensor is interessant omdat hij, zelfs als hij dezelfde fouten heeft als de meeste ultragroothoeksensoren (scherpte aan de rand, vervorming, chromatische aberratie, ...), een hogere kleurverzadiging biedt dan de hoofdsensor, hij is is vrij zeldzaam. De foto's die met deze sensor zijn gemaakt, zullen daardoor kleurrijker overkomen. Deze sensor werkt alleen goed onder de zon omdat hij onder andere omstandigheden snel details verliest en foto's van slechte kwaliteit oplevert.

Foto test / bewolkt

Test foto / nacht

poco f3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 19
Ik test camera's meestal in zonlicht voordat ik naar de nachtmodus ga, maar het weer zou het anders hebben, dus begon ik mijn test met nachtfoto's. Ik zal beginnen met de hoofdsensor en dan de ultragroothoeksensor.

Sony IMX 582
Deze sensor bestaat al meer dan twee jaar, maar levert nog steeds goede resultaten voor nachtfotografie, de automatische fotomodus produceert goede nachtfoto's, maar de nachtmodus verbetert ze verder met helderdere foto's en verhoogde scherpte. Het is mogelijk om de kwaliteit een stap verder te brengen door GCAM 8.1 te gebruiken, dat uitstekend werkt op de Poco F3. De foto's gemaakt met de nachtmodus en met Gcam zijn van vrijwel gelijke kwaliteit, maar met Gcam is het detailniveau soms werkelijk adembenemend. Ook de kleurverwerking vind ik erg goed, de nachtmodus levert vaak oranjekleurige foto's op maar dit is bij deze sensor niet het geval.


Sony IMX 355
Ultragroothoeksensoren zijn nooit comfortabel voor nachtopnamen en dat geldt ook hier. De nachtopnames van de IMX 355 zijn veel te donker en het verlies aan detail is echt groot, het gras ziet eruit als een glad tapijt terwijl de IMX 582 veel details kan vastleggen. Het is een voorspelbaar resultaat en heel normaal, de ultragroothoeksensoren zijn niet gemaakt voor dit soort foto's.



Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Om 4k-videostabilisatie te kunnen bieden, heb je stroom nodig en de Poco F3 heeft alles wat je daarvoor nodig hebt. De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde sensor en in 4k kan hij video niet zo goed stabiliseren als de Poco F3, dus kracht is niet alleen handig voor gamers. De videostabilisatie van de Poco F3 is zeer effectief, de schokken worden soepel gedempt en de video is ondanks de bewegingen vloeiend.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Poco F3 kan 4k-video's produceren met 30 fps. De Poco F3 is in staat om goede video's te produceren en dankzij zijn prestaties kan hij zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden, zoals boomtakken die meebewegen met de wind of het verschil in licht tussen de grond en de lucht. De scherpte van de video is goed en stelt je in staat meerdere keren in te zoomen met telkens een verslechtering van de kwaliteit maar dankzij de 4k blijft het beeld van behoorlijke kwaliteit met een 2x zoomlens. De kleuren zijn iets te warm maar onder zonlicht is het niet storend.

De Poco F3 brengt een aantal nieuwe functies, zoals de AI-modus voor video, deze modus analyseert de lichtomstandigheden live om enkele aanpassingen te maken. Deze modus werkt een beetje zoals de AI-modus in foto's, het voegt vooral verzadiging toe aan de kleuren. Ik heb deze modus getest maar ik vond het niet effectiever dan een normale video, de kleuren zijn soms zelfs overdreven. De Poco F3 Pro heeft ook verschillende opties om de geluidsopname te verbeteren. Ik heb alle opties op deze tweede video geactiveerd en ik hoor geen vreemde geluiden meer zoals de wind of het geluid van auto's in de verte, ik hoor alleen de vogels.
youtube previewyoutube preview


Video low light

youtube previewyoutube preview
De Poco F3 is in staat om prachtige nachtfoto's te maken, maar dat geldt ook voor video's. Met de standaard foto-app zijn nachtvideo's vloeiend, de telefoon zoekt niet constant focus. Het belichtingsniveau is goed, het had iets hoger mogen zijn maar het resultaat is meer dan correct. De kleuren zijn warmer dan op de foto's maar de oranje tint is niet storend. Digitale ruis is aanwezig maar redelijk goed onder controle. Er is een klein flikkerend effect op straatverlichting, ik ben vergeten de video-opnamefrequentie aan te passen.

Omdat de Poco f3 geweldig werkt met Gcam, nam ik een video op dezelfde plaats en tegelijkertijd met Gcam.
youtube previewyoutube preview
Het verschil is niet duidelijk, maar ik vind dat de video geproduceerd door Gcam scherper is, maar voor de rest is de kwaliteit van de video erg vergelijkbaar met die van de standaardtoepassing die kan produceren.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco f3 calibration
Ik heb een dE van 1,92 voor colorimetrie, het is niet de beste score die ik heb, maar het is nog steeds een uitstekende score. Om deze score te behalen, is het nodig om de schermparameters te wijzigen en de standaardweergave van kleuren te kiezen in plaats van de weergave met verzadigde kleuren. Colorimetrie is niet de enige kracht van dit scherm, de weergavefrequentie van 120 Hz zorgt voor een uitstekende vloeiende bewegingen (video's, games, enz.), Wat gepaard gaat met een uitstekende respons op aanraking.



Helderheid / Contrast

Het scherm van de Poco F3 is in theorie erg helder, het zou 900 cd / m² moeten kunnen produceren, maar ik ben er nooit in geslaagd om zo'n helderheid te krijgen, zelfs niet met de zonemodus geactiveerd. Ik kwam iets onder de 500, dit is genoeg om het scherm in veel omstandigheden leesbaar te maken, maar onder een felle zon is het beter om boven de 500 te zijn. Als de specificaties 900 cd / m² vermelden, is het dat het scherm ongetwijfeld in staat is om hen. Als het me niet is gelukt, is het ofwel dat dit een probleem is dat met een update wordt verholpen of dat ik de lichtsensor die zich meestal bij de bovenste luidspreker bevindt, niet heb gevonden.

De Poco F3 is uitgerust met een Amoled-scherm dat een bijna oneindig contrast geeft, zwart is echt zwart en niet grijs zoals op LCD / IPS-schermen.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Bugs

Ik ben tijdens deze test geen bugs tegengekomen, ik heb net iets opgemerkt dat soms vervelend kan zijn. De volumeknoppen reageren soms niet snel genoeg en ik moest soms aandringen op het oproepen van de volumeweergave terwijl soms alles snel wordt weergegeven.

Accessoires Poco F3

Vergelijk Poco F3 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Xiaomi heeft de smartphonemarkt de afgelopen twee jaar zo geschud dat het de maatstaf voor prijs-kwaliteitverhouding wordt. Xiaomi slaagt erin om telefoons te produceren die op veel manieren superieur zijn aan traditionele merken en deze tegen een veel lagere prijs te verkopen. Poco is een merk van Xiaomi dat het punt nog harder aandrijft door te focussen op de prijs / prestatieverhouding. Dus ik wist dat deze Poco F3 bovenaan de ranglijst zou komen te staan, maar totdat mijn test voorbij is, weet ik niet welke score ik zal halen. Het resultaat is nu zichtbaar, de Poco F3 staat in de top 3 naast een andere Poco (Poco F2 Pro) en de Samsung Galaxy S20 die beduidend meer kost. Poco is er dus weer in geslaagd om een model bovenaan mijn ranglijst te plaatsen door het tegen een lagere prijs aan te bieden dan alle andere modellen daar.

Prestaties zijn een van de sterke punten van deze telefoon en het is niet alleen marketing, de telefoon is een concurrerende machine en voor die prijs zul je niets beters vinden. De uitvoering is vooral handig voor de spelers, maar ik zou een klein detail willen toevoegen dat ook voor de anderen het verschil zal maken. De Poco F3 gebruikt geheugen in UFS 3.1, dit betekent dat de geheugentoegang supersnel is en dit resulteert in een betere respons van de telefoon voor dagelijkse taken (bijv. Een applicatie starten, overschakelen van de ene applicatie naar de andere). Andere, ... ). Zodra een applicatie is gestart, leeft deze in het geheugen en als dit geheugen erg snel is, wordt de dagelijkse ervaring verbeterd.

Poco heeft ook veel vooruitgang geboekt op het gebied van netwerkgevoeligheid, het merk staat nu bovenaan de tafel waar een Poco X3 onderaan de tafel stond. Er zijn maar weinig sites die dit soort dingen testen, maar als je een krachtige telefoon koopt die het netwerk niet goed oppikt, kom je niet ver. De Poco F3 is ook een maatstaf geworden voor wifi, de verkregen snelheid en de stabiliteit van de telefoon zijn voorbeeldig.

Voor het fotogedeelte las ik op andere sites dat de kwaliteit slecht is, simpelweg omdat de gebruikte sensor een "oude" sensor is die twee jaar geleden werd gelanceerd. Ik kan het niet anders zeggen, het is verkeerd. Poco had waarschijnlijk een nieuwere sensor in deze telefoon kunnen plaatsen, maar dat betekent niet dat de Sony IMX 582-sensor een slechte sensor is. Het levert goede foto's op, er zijn betere, het is waar, maar het levert geen middelmatige foto's op.

Ook de rest is niet vergeten, het scherm is uitstekend (goede colorimetrie, frequentie 120hz, ...), het geluid is uitstekend (stereo, Dolby Atmos) en het afwerkingsniveau is ook goed. Als je een zwak punt zou moeten vinden, zou ik zeggen dat de batterij beter had kunnen presteren, maar aangezien ik niet graag over deze details muggenzift, zou ik alleen maar zeggen dat de batterij gemiddelde prestaties biedt voor een telefoon die boven het gemiddelde ligt voor al het andere.

Poco is erin geslaagd om het instapniveau te veroveren met de Poco M3, de middenklasse met de Poco X3 Pro en nu de topklasse met de F3 die gemakkelijk kan worden gemeten tegen telefoons zoals de Galaxy S21 of de Mi 11. De Poco F3 Pro zou over een paar weken moeten arriveren, ik ben benieuwd of het lukt om naar de top van de ranglijst te klimmen.

Sterktes

- prestaties (en niet alleen voor games)
- downloadsnelheid
- schermkwaliteit
- audiokwaliteit

Zwaktes

De Poco F3 heeft niet echt zwakke punten, hij is gewoon een beetje gemiddeld voor de batterij en gps.

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest



Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen