Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Oukitel WP18: test en review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Oukitel WP18
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Oukitel WP18: test en review


Gepubliceerd op: 27-04-2022 / gewijzigd: 02-11-2022
Ik test wel eens telefoons van minder bekende merken en zo kan ik beoordelen of deze merken ver achterlopen op de bekende merken of juist een geloofwaardig alternatief vormen. Ik heb eerder twee Oukitel-telefoons getest en het stelde me in staat een pretentieloos merk te ontdekken dat erin slaagt telefoons te produceren tegen een zeer concurrerend prijsniveau zonder grote concessies te doen aan de kwaliteit van de telefoon.

Ik test ook robuuste telefoons en deze keer zal ik Oukitel en deze categorie telefoons combineren door Oukitel WP18 te testen.

De Oukitel WP18 is verkrijgbaar voor ongeveer 100€ bij Banggood, er zijn niet veel telefoons meer in deze prijsklasse:
Oukitel WP18 op Banggood

Website waar ik de Oukitel WP18 gekocht heb:
https://www.banggood...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Oukitel WP18

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Oukitel WP18 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
[pricelist keyword="Nog niet beschikbaar / getest
"]
Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 april 2022: bestel de Oukitel WP18 bij Banggood
4 mei 2022: Ik heb de Oukitel WP18 ontvangen, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Robuuste telefoons zijn geen modieuze objecten, daar zijn ze niet voor ontworpen, ze moeten eerder worden gezien als een werkinstrument. Dit type telefoon biedt vaak een verslechterde ervaring in vergelijking met een traditionele smartphone, maar sommige merken slagen erin om versterkte telefoons te produceren zonder al te veel beperkingen op de functionaliteit van de telefoon.

De grote kracht van deze Oukitel WP18 is de 12500 mAh batterij, het is de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest. Daarnaast biedt de Oukitel WP18 IP69 stof- en IP68 waterdichte bescherming en is hij bestand tegen een val van 1,5 meter. Dit zijn argumenten die andere merken ook hebben gebruikt, maar wat het verschil kan maken, is de prijs, want deze Oukitel is verkrijgbaar voor iets meer dan € 100. Voor deze prijs mag je geen prestatiegerichte machine verwachten, maar het maakt de wereld van robuuste smartphones toegankelijker.

Uitpakken

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De Oukitel wordt geleverd in een vrij eenvoudige rechthoekige doos die geen indicatie geeft van het product, wat vaak het geval is bij dit soort telefoons. De doos bevat uiteraard de telefoon, een handleiding, een usb-c-kabel, een oplader en een naald voor de simlade die moeilijk van zijn locatie te verwijderen is. Deze naald is ook groter dan gemiddeld omdat de simlade eerst wordt beschermd door een laagje siliconen, daarna moet je de la die verder in de telefoon zit losmaken, ook heb ik vrij moeilijk toegang tot de simlade.

Eerste configuratie

De Oukitel WP18 draait op een basisversie van Android 11, dus je zult geen advertenties of pogingen tot registratie in een cloud of dit soort service zien. De eerste installatie volgt hetzelfde pad als alle telefoons met Android 11, Oukitel heeft niets toegevoegd. Er is geen configuratie voor een vingerafdruklezer omdat die er gewoon niet is.

Afwerking

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 4
Telefoons zoals de Oukitel WP18 zijn niet gemaakt om een schoonheidswedstrijd te winnen of te schitteren in de samenleving, het zijn telefoons die moeten worden beschouwd als een werkinstrument, dus ze hebben een ruw uiterlijk en vaak weinig esthetiek.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 7
De achterkant van de telefoon is volledig gehuld in zijn beschermende pantser, het geeft een bijna militaire uitstraling met zijn zeer hoekige vormen. Het geluid van de luidspreker komt uit de achterkant en aangezien het een waterdichte constructie is, is de kans groot dat dit geluid niet van een zeer goede kwaliteit zal zijn, maar ik zal het geluid later in dit artikel testen. Het fotoblok is perfect geïntegreerd in de telefoon, het steekt niet uit om een botsing te voorkomen met iets dat het zou kunnen beschadigen. Het fotoblok wordt ook beschermd door een extra glas/plastic laag om schokken te weerstaan. Aan de onderkant zit een inkeping om een riem aan te bevestigen.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
De 4 hoeken van de telefoon zijn versterkt om vallen te weerstaan, dus de telefoon heeft geen perfect rechthoekige vorm, maar heeft een klein uitsteeksel op de vier hoeken.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
De USB-C-poort wordt beschermd door een siliconen/rubberen strip die de USB-post beschermt tegen stof en vuil, maar ook voorkomt dat de poort niet in contact komt met water. Ik weet niet zeker of deze bescherming voldoende is om te voorkomen dat er water binnendringt, maar het is ook waarschijnlijk dat de USB-poort zelf waterdicht is.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Voor de sim-lade is het hetzelfde, het wordt beschermd door dezelfde rubberen laag als de usb-poort. De bescherming zit stevig verankerd in de zijkant van de telefoon, maar maakt de simlade moeilijker toegankelijk. Er is een gat om de naald in te duwen om de lade te openen, maar ik kon de simlade niet op die manier openen, ik opende hem met de naald als een hendel. De simlade is vrij klein en kan een simkaart en een geheugenkaart bevatten.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
De power- en volumeknoppen zijn op de gebruikelijke plaatsen aanwezig, ook deze knoppen zijn verstevigd om schokken te weerstaan. In tegenstelling tot hun uiterlijk vond ik deze knopen een beetje zacht. Om screenshots te maken (combinatie volume + ontsteking), heb ik de knoppen daarom diep genoeg ingedrukt om mijn screenshots te kunnen maken.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Het scherm ziet er enorm uit, maar is in werkelijkheid niet zo groot omdat het wordt omlijst door grote randen, wat vaak het geval is voor telefoons van dit type. Het scherm wordt beschermd door een plastic film om het te beschermen tegen krassen, maar het wordt ook beschermd door een extra laag plastic voor een effectievere bescherming. Het scherm is dus goed beschermd maar ik denk dat een val op een scherp voorwerp het scherm toch kan beschadigen, ik kreeg feedback van gebruikers van andere merken die mij vertelden dat ze hun scherm hadden gebroken na een val op een scherp voorwerp. Ik weet niet of dit het geval is voor deze telefoon, maar deze telefoons moeten niet worden beschouwd als onkwetsbare objecten, dit is niet het geval.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
De luisterspeaker zit op de gebruikelijke plek, hij is waterdicht dus ik denk dat het geluid daardoor wat vervormd zal zijn, ik test dit verder in dit artikel. Hier kunnen we duidelijk de aanwezigheid van de schermbeschermfolie zien.

Zoals ik aan het begin van de paragraaf schreef, gaat deze telefoon geen schoonheidswedstrijd winnen, maar dat is sowieso niet het doel. Deze telefoon is erg massief, hij weegt 380 gram, het is een van de zwaarste telefoons die ik tot nu toe heb getest, maar hij is aan alle kanten beschermd. Het onderscheidt zich niet echt van andere telefoons van dit type, maar voor deze prijs is dat geen probleem.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Oukitel WP18 is een instaptelefoon, dus op technisch gebied had ik niet verwacht dat ik buitengewone dingen zou vinden, ik heb de 4 Gb / 32 Gb-versie getest en 32 Gb is erg weinig. Nadat ik mijn profiel uit de Google-cloud had overgezet om de telefoon te testen met al mijn gebruikelijke applicaties, bleef ik nog maar 18 Gb aan opslaggeheugen over.

Het scherm heeft een resolutie van 1440x720p, dus de pixeldichtheid is lager dan gemiddeld en als ik de telefoon kantel, zie ik variaties in de intensiteit van het wit. Deze variatie zou naar mijn mening kunnen komen van de bescherming die het scherm bedekt. De batterij is duidelijk het sterke punt van deze telefoon, want met een batterij van 12500 mAh is dit de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest.

De telefoon ondersteunt de Widevine L3-codec, dat betekent dat je Netflix niet in HD kunt kijken, maar dat maakt niet zoveel uit, want het scherm van deze telefoon is geen HD .

CPU / GPU PrestatieDe Oukitel WP18 draait onder een Mediatek-architectuur en dit omvat dus de CPU, GPU, wifi, GPS, bluetooth. De CPU is een Mediatek MT6761V/WBB, het is een instap-CPU die dus geen al te hoge prestaties gaat leveren, deze telefoon is duidelijk niet ontworpen om complexe operaties aan te kunnen. Het zal daarom traag zijn in zware toepassingen, zelfs als het gebruik van basisfuncties niet echt wordt beïnvloed.

Voor de GPU is het een beetje hetzelfde, ik heb hier een PowerVR Rogue GE8300, het is een instapmodel GPU die niet ontworpen is voor gaming. Je kunt zonder problemen eenvoudige Android-games spelen, maar geavanceerdere games worden slechter qua graphics en vloeiendheid.

Benchmark Antutu/3DMark

Met een instap-CPU en GPU verwachtte ik geen hoge score op Antutu. Ik heb een score van 83574 punten, dus het is erg laag, maar je moet iets verder gaan dan de score door te kijken waar het uit bestaat. Ik zie bijvoorbeeld dat ik een score van 30349 punten krijg voor de CPU, het is laag, het komt min of meer overeen met de helft van een Redmi 10. Voor de GPU krijg ik een score van 8958 punten, het is verreweg de laagste score die ik heb tot nu toe gekregen, doet de Redmi 10 het 5 keer beter. Dit geeft een zeer duidelijke indicatie van wat je van deze telefoon kunt verwachten op het gebied van prestaties, dus de game-ervaring zal helemaal niet goed zijn, maar daar gaat deze telefoon niet over, ik schrijf dit alleen om de verwachtingen van degenen te managen wie wil er met deze telefoon spelen.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Als je de vorige paragrafen hebt gelezen, zal het je niet verbazen dat de in-game prestaties met PUBG Mobile slecht zijn. Texturen worden verkleind tot minimale kwaliteit, de diepte van het zicht is minimaal, de framesnelheid is erg laag en de gameplay is schokkerig tot het punt dat je af en toe van plaats naar plaats springt. Dus dit alles is natuurlijk niet erg serieus voor een telefoon van dit type, ik pas mijn testprotocol gewoon op dezelfde manier toe voor alle telefoons, zelfs als het voor sommige telefoons niet veel zin heeft.

Netwerkprestatie

De Oukitel WP18 biedt voldoende dekking van 4G-frequenties om overal te gebruiken. Geen 5G voor deze prijs en voor 3G is de dekking niet enorm, dus controleer de frequenties voor uw land.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeOm de gevoeligheid van het 4G-netwerk te testen heb ik met deze telefoon 1351 metingen gedaan en deze tegelijkertijd vergeleken met de metingen van mijn sonde. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -95,94 dBm met de telefoon en een gemiddeld signaal van -92,92 dBm voor de sonde. Dus ik heb een verschil van ongeveer 3 dBm tussen de twee in het voordeel van de sonde. Daarmee staat de Oukitel WP18 laag in het midden van de ranglijst en dat is niet zo gek omdat telefoons van dit type vaak een lagere netwerkgevoeligheid hebben. Ik kan me voorstellen dat hun beschermlaag een rol moet spelen. De enige uitzondering onder de robuuste telefoons die ik heb getest, was de Doogee S96 Pro.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal gemeten van -27 dBm in de buurt van de router en -72 dBm op afstand, dit zijn onder de gemiddelde waarden, dus de wifi-gevoeligheid is niet uitstekend.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 3 m gemeten voor deze telefoon, dit is iets meer dan wat ik gewoonlijk meet voor telefoons met een Mediatek-chip, maar dit nauwkeurigheidsniveau kan worden gecorrigeerd door uw GPS-toepassing.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Het sterke punt van deze telefoon is de batterij, want met een capaciteit van 12500 mAh kun je een uitzonderlijke autonomie verwachten. Dit is inderdaad het geval omdat ik een batterijduur van 2859 minuten (47 uur!) kreeg met het scherm op 50%. Ik behaalde een zeer vergelijkbare score met het scherm op 100%, maar ik vermoed dat de automatische helderheid was ingeschakeld en gezien de tijd die dit soort tests kost, had ik het niet meteen door.
oukitel wp18 battery discharging
De enorme batterijcapaciteit en het lage stroomverbruik van deze telefoon resulteren in een uitzonderlijk lange levensduur van de batterij en staat op de eerste plaats in de ranglijst van energie-efficiëntie. Als je een paar dagen weg wilt van de bewoonde wereld, is dit het soort telefoon voor jou.

De andere kant van de medaille is de oplaadtijd, want met een "snelle" lading van 18 W kostte het me 6 uur om deze telefoon op te laden met mijn UGREEN 100 W-oplader. Het is typisch het soort telefoon dat je 's nachts moet opladen voordat je op expeditie gaat.
oukitel wp18 battery charging
De oplaadsnelheid van de batterij daalt tot boven de 80%, de laatste 20 procent alleen al is meer dan 2 uur.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Fotografie is niet het favoriete domein voor telefoons op instapniveau en nog minder voor robuuste smartphones. De hoofdsensor is een Sony IMX 376, het is een vrij oude sensor die ik nog niet heb kunnen testen, hij produceert foto's in 12 miljoen pixels. De selfiesensor is een onbekende 5 miljoen pixelsensor.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
Ik gebruik meestal een foto die in de professionele modus is gemaakt om de mogelijkheden van een camera te illustreren en voordat ik het resultaat in de automatische modus laat zien. Bij deze telefoon hoefde dat niet omdat de foto in de automatische modus veel beter was dan wat ik normaal krijg met dit weer. Ik was erg verrast door de foto's die met deze telefoon in de studio zijn gemaakt, de sluitertijd was veel beter dan normaal zonder merkbare opoffering op de andere punten van mijn evaluatie. De kleuren zijn goed, de scherpte is goed, er is een beetje korreligheid van meer dan 100% en een beetje vervorming aan de zijkanten, maar voor een telefoon van dit type en vooral een telefoon in deze prijsklasse, ben ik echt onder de indruk.
oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
Voor deze tweede test om de scherpte te beoordelen, vind ik dezelfde positieve elementen als voor de eerste foto. De scherpte in het centrum is echt goed, de tekst onderaan het Canadese biljet is prima leesbaar, de foto is erg helder.

Ik had dit soort resultaten helemaal niet verwacht voor een telefoon van dit type, het valt nog te bezien of de prestaties net zo goed zullen zijn voor buitenfoto's.Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Sony IMX 376
oukitel wp18 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 11
Ik was enthousiast na mijn eerste foto's in de studio, maar na het maken van foto's buiten ben ik dat om verschillende redenen iets minder. De eerste is dat de telefoon niet correct kan scherpstellen, je zult op de volgende foto's zien dat sommige foto's wazig zijn. Ik moest wel aangeven waar de telefoon moest scherpstellen zodat de foto niet wazig werd, best vervelend. De kleuren zijn mooi en correct verzadigd, de scherpte is ook goed maar het dynamisch bereik is niet heel goed. De lucht wordt snel wit als de verschillen in helderheid groot zijn. Zonder het focusprobleem had ik deze camera als een van de beste in deze prijsklasse kunnen beschouwen, laten we hopen dat Oukitel dit probleem met een update kan verhelpen.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
In de vorige paragraaf heb ik laten zien dat de kwaliteit van de video laag was en zonder veel verrassing is het hetzelfde voor stabilisatie, er is geen stabilisatie, het beeld springt dus alle kanten op.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Oukitel WP18 is een instaptelefoon, er is dus geen sprake van 4k of zelfs 1080p, de video's zijn in 720p en 30 frames per seconde. De focus is niet stabiel, het is hetzelfde probleem als op het fotogedeelte. Belichtingssprongen zijn duidelijk zichtbaar en het dynamisch bereik is niet zo belangrijk, de lucht wordt al snel wit. Dit zijn inherente zwakke punten van dit type telefoon, beter had ik sowieso niet verwacht.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview
Robuuste smartphones zijn nooit de maatstaf geweest op het gebied van geluidskwaliteit en dit wordt eens te meer bevestigd met deze Oukitel WP18. Het geluid voor muziek is krachtig maar niet erg goed, de hoge tonen missen finesse en de bas mist diepte. Dit is volkomen normaal voor dit soort telefoons, het pantser van de telefoon en de waterdichtheid zorgen ervoor dat de telefoon geen natuurgetrouwer geluid kan produceren.

Voor oproepen is de geluidskwaliteit met de luisterende luidspreker goed, het geluid is relatief koud en hoog, maar is perfect verstaanbaar. Als ik het geluid doorgeef via de luidspreker die voor de muziek wordt gebruikt, vind ik dezelfde fouten als voor de muziek, het volume is hoog en zal het ongetwijfeld mogelijk maken om een gesprek te voeren in een wat rumoerige omgeving, maar dit geluid is niet meer dan uitstekende kwaliteit.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Oukitel WP18 heeft geen jack-uitgang en dit bemoeilijkt altijd mijn tests omdat ik een bekabelde verbinding nodig heb om het geluid van de telefoon op te nemen. Dus ging ik door een usb-naar-jack-adapter, maar met dit soort adapter heb ik bijna altijd verlies. Ik kreeg een geluidsvolume onder het gemiddelde met een redelijk gemiddelde frequentieweergave, ik had geen wonder verwacht omdat in deze prijsklasse en voor dit type telefoon de geluidskwaliteit voor muziek geen prioriteit is. Ik zou mijn mening daarom willen samenvatten door te zeggen dat de geluidskwaliteit gemiddeld is.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

oukitel wp18 screen calibration
Ik had niet verwacht dat de colorimetrie van het Oukitel WP18 scherm goed zou zijn en dat om 2 redenen. De eerste is de prijs, in deze prijszone is er geen scherm met uitstekende colorimetrie en de tweede is het type toestel. Kleurnauwkeurigheid is niet de prioriteit van een telefoon als deze. Klopt dit in de werkelijkheid? Ja, ik heb een dE van 6.32 en de kleurverschillen zijn zichtbaar. Ik kon geen instellingen vinden om ze op te lossen. De kleurruimte is ook smaller dan gemiddeld, dus het is geen telefoon die je gaat gebruiken om je vakantiefoto's te bewonderen, maar nogmaals, daar gaat het volgens mij niet om.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 520 cd/m² gemeten, het is een zeer goede helderheid waarmee je deze telefoon buiten en in de zon kunt gebruiken met soms een klein verlies aan leesbaarheid waardoor je de telefoon moet kantelen, maar over het algemeen is de helderheid goed. Ik merkte echter dat de screenprotector niet genoeg licht absorbeert en daardoor moeilijker leesbaar is wanneer de decoratie op het scherm wordt weerspiegeld.

De Oukitel WP18 maakt gebruik van een IPS LCD scherm, hierdoor zijn de contrasten niet erg hoog maar dat is normaal voor dit prijsniveau. Ik heb een contrastverhouding van 1480:1 gemeten, wat deze telefoon in het midden van dit soort scherm plaatst.

Biometrie

De Oukitel WP18 is een zeer eenvoudige telefoon om te ontgrendelen. Je kunt de telefoon ontgrendelen vanaf je gezicht, maar er is geen vingerafdruksensor. Er is een optie van Smartlock waarmee u de status van het slot kunt configureren, u kunt bijvoorbeeld definiëren dat de telefoon niet mag worden vergrendeld als u thuis bent.

Besturingssysteem


De Oukitel WP18 draait op Android zonder overlays of toevoegingen van de fabrikant, dus het is een vrij pure versie van Android, dus je krijgt geen advertenties of ongewenste apps. Ook is er geen applade, alle apps worden achter elkaar op het rechterscherm geplaatst vanuit het startscherm. Dit type telefoon biedt meestal de mogelijkheid om de toetsen te personaliseren, maar deze mogelijkheid heb ik bij deze telefoon niet gezien.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Oukitel WP18

Vergelijk Oukitel WP18 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Oukitel WP18 is een telefoon op instapniveau, dus je moet niet verwachten dat hij bovenaan de ranglijst zal staan en dat is ook te verwachten. Je moet deze telefoon dus beoordelen op wat je van een telefoon van dit type mag verwachten. Het is geen telefoon om mee te spelen of foto's te maken, het is een telefoon die je moet zien als een werkinstrument. Ik heb meerdere telefoons van dit type getest en ik vind het concept ondanks het imposante uiterlijk van de telefoon best interessant. Ik kan me perfect voorstellen dat sommigen van jullie niet geïnteresseerd zijn in de prestaties of de foto, deze telefoon biedt je de stevigheid en de autonomie, de andere factoren zijn secundair.

Ondanks het gebrek aan prestaties, is de telefoon perfect geschikt voor alledaagse taken, er is een kleine latentie voor het starten van applicaties of het overschakelen van het ene scherm naar het andere, maar het is niet uit te schakelen. Binnen was ik positief verrast door de kwaliteit van de foto, maar buiten heeft de telefoon al snel problemen. Dit weerhoudt u er niet van om functionele foto's te maken als onderdeel van een professionele activiteit.

In plaats van alle punten op te sommen waar deze telefoon zwakke punten heeft, zal ik me in plaats daarvan concentreren op het doel van deze telefoon. Er zijn tegenwoordig niet veel telefoons rond de € 100, het bestaan van deze telefoon in deze prijsklasse is al een prestatie op zich. De andere telefoons van dit type die ik heb getest, waren allemaal duurder en niet per se beter. Oukitel is er dan ook in geslaagd om deze telefoon correct op de juiste plek te positioneren en ik weet zeker dat hij zijn publiek zal vinden.

Sterktes

- batterijduur
- stevigheid/waterbestendigheid
- fotokwaliteit binnenshuis
- prijs
- "pure" versie van Android

Zwaktes

- lage prestaties
- schermcolorimetrie
- fotokwaliteit buitenshuis
- videokwaliteit en stabilisatie
- audiokwaliteit

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden