Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Nebula Cosmos Max 4k test, review en prijs

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Nebula Cosmos Max
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Nebula Cosmos Max 4k test, review en prijs


Gepubliceerd op: 12-01-2020 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik kocht mijn eerste projector in 2016, het was een Xgimi H1 die ik via crowdfunding op Indiegogo had gekocht. Ik heb deze projector 4 jaar bewaard terwijl ik andere projectoren parallel heb getest. Pas na het testen van deze Nebula Cosmos Max 4k besloot ik mijn Xgimi te verkopen.

De Nebula Cosmos Max 4k is ook begonnen met zijn marketing op Indiegogo en ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem te kopen voor ongeveer € 1000. De prijs daarvan steeg toen tot tussen de € 1.400 en € 1.600 op Amazon en daalde vervolgens eind 2021 tot ongeveer € 1.000. Naar aanleiding van deze prijsverlaging heb ik besloten om een update van mijn test te schrijven, want voor deze prijs wordt de Nebula erg interessant en is het een van de beste 4k XPR-projectoren rond de € 1000.

Ik heb nu een jaar ervaring met deze projector en met een goede kalibratie ben ik erin geslaagd om een uitstekende beeldkwaliteit te krijgen tot het punt dat ik er niet in slaagde om een opvolger in deze prijsklasse te vinden.

Prijs Nebula Cosmos Max

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Nebula Cosmos Max van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

Juni 2020: de crowdfunding-campagne loopt af en ik heb de uitverkoop gemist (door te vergeten). Ik heb contact opgenomen met Nebula-ondersteuning en de projector zal pas in september
oktober 2020 te koop zijn: de projector is beschikbaar op Amazon, ik heb hem gekocht met een promo van -20%. Twee dagen later heb ik de projector in huis en kan de test beginnen.
December 2021: update van deze test met nieuwe video's en kalibratiegegevens

Waarom deze projector?

Mijn blog is een hobby en als ik een product test, moet ik een type product kiezen dat ik vaak gebruik omdat ik niet genoeg tijd heb om producten te testen die ik nooit gebruik. Ik test meestal smartphones omdat ik dit soort producten elke dag gebruik, maar ik gebruik ook veel projectoren, ik heb de tv jarenlang opgegeven.

Het was een paar maanden geleden dat ik een 4k-projector wilde kopen, maar met prijzen van meer dan 2000 euro paste het niet echt in mijn budget. Dus ik wachtte tot ik de Nebula Cosmos Max op Indiegogo vond. Het is de eerste draagbare projector in 4k.

kopen van een product op Indiegogo brengt altijd een risico met zich mee, maar u moet weten dat de Nebula-projector wordt geproduceerd door een bedrijf (Anker) dat al goede projectoren heeft geproduceerd en dat dit bedrijf grote middelen heeft om een goed product op de markt.

Uitpakken

nebula cosmos max 4k test avis recensione opinion review analisis 1
Toen ik de doos van de Nebula Cosmos Max 4k ontving, was ik verrast door het gewicht, de projector weegt 3,4 kg en hij is ook vrij groot (35 cm bij 25). De doos paste amper in mijn studio om de foto's te maken.

Mijn camera had bijna geen batterij meer en ik had geen zin om te wachten om foto's te maken, dus gebruikte ik mijn Samsung Galaxy S20 om de foto's te maken.

De projector is zeer goed beschermd in zijn doos, wat deels de grootte en het gewicht van de doos verklaart. De nevel is niet de eerste projector die door Anker is geproduceerd en dat is te zien. De verpakking vertoont een zekere maturiteit in de identiteit van het product en de positionering is nogal premium.

De doos bevat de projector, een afstandsbediening met 2 AAA-batterijen, een handleiding en de voedingskabel.


Besturingssysteem


De Cosmos Max draait op Android TV, dus het biedt een ervaring die is ontworpen voor tv en afstandsbediening. Aangezien dit een officiële versie is, zorgt dit voor een langere levensduur van de projector, aangezien deze enkele jaren updates zal ontvangen.

Met Android TV heb je ook toegang tot een speciale Play Store waar je de meeste van de huidige applicaties kunt vinden, maar niet alle. Google heeft alleen de applicaties bewaard die kunnen worden gebruikt met een afstandsbediening. Ik heb geen Netflix-abonnement, maar ik heb Amazon Prime kunnen testen en het werkt perfect, de aangeboden streaming is duidelijk in high definition.

Ik gebruik Kodi voornamelijk voor het afspelen van video's, maar je kunt gemakkelijk 4K-video's afspelen op YouTube of je Steam-gamebibliotheek openen via Geforce Now.

De parameters laten veel aanpassingen aan de afbeeldingen toe en ik heb het hier niet over de correctie van de afbeeldingsgrootte maar ook van de helderheid, de zoom, de verzadigingskleuren, de kleur van je canvas, de kleurtonen, ... Dit is de eerste keer dat ik zoveel aanpassingen voor de afbeelding heb gevonden en het is duidelijk een voordeel omdat je de afbeelding kunt aanpassen aan je smaak en ook aan je context (bijv. canvas, muur, ...)

De Nebula Cosmos Max 4k is ongetwijfeld de meest complete projector op het gebied van beeldaanpassing en dat stelde me in staat zeer goede instellingen te vinden om een bijna perfecte afbeelding. Ik zal ook mijn instellingen delen om te voorkomen dat ik tijd verspil aan dit soort dingen.

Afwerking

nebula cosmos max 4k test avis recensione opinion review analisis 16
De Nebula Cosmos Max 4k-projector is echt mooi, ik weet het, het is subjectief, maar het is misschien wel een van de mooiste projectoren die ik tot nu toe heb getest. Het formaat is aan de andere kant een beetje bijzonder omdat de projectoren vaak hoekig zijn waar de nevel de vorm van een ellips heeft. Deze keuze is ongetwijfeld ingegeven door de wens om het geluid op een uniforme manier rond de projector te verspreiden. Dit type projector wordt achter in een kamer geplaatst, dus deze zal ook achterin wat ruimte moeten krijgen om te voorkomen dat het geluid te snel tegen de muur botst.

Een premium gevoel komt uit de projector, de afwerkingen zijn onberispelijk, de materialen zijn goed in elkaar gezet en het gewicht versterkt de indruk van degelijkheid.

Aan de voorkant van de projector vinden we uiteraard de optische unit, deze is behoorlijk imposant maar past goed in de structuur van de projector. De omtrek van de projector bestaat uit een rooster om het geluid te verspreiden, er zijn twee bijna onzichtbare uitgangen om de warmte van de projector af te voeren.

nebula cosmos max 4k test avis recensione opinion review analisis 18
Aan de achterkant bevinden zich een ontstekingsknop, twee HDMI-poorten, twee USB-poorten en een digitale uitgang voor geluid. De connector voor de voeding bevindt zich naast de eerste HDMI-poort.

De bovenkant van de projector bestaat uit een reflecterend oppervlak dat oplicht als kleine sterren wanneer de projector wordt ingeschakeld.

Onder de projector bevindt zich het hulpstuk dat nodig is om de projector aan een arm of een standaard te bevestigen.


Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De Nebula Cosmos Max 4k heeft geen accu, hij werkt alleen op netstroom.

Stroomverbruik

Op de officiële Nebula-website zou het verbruik van de Nebula Cosmos Max 4k 180w moeten bedragen. Dat is veel voor een projector als deze en dat is een van de dingen die me er bijna van weerhield om hem te kopen. Gelukkig is de realiteit anders.

Ik heb het verbruik bij het stopcontact gemeten tijdens de configuratieprocedure van de projector en ik heb 105W gemeten. Ik heb toen nog een meting gedaan door een YouTube-video te lezen en ik kreeg een verbruik van ongeveer 90W. Omdat mijn projectiekamer donker is, heb ik de helderheid verlaagd tot 50% omdat het meer dan genoeg was. Met een helderheid van 50% behaalde ik een verbruik van 65W. Ik heb nog een 1080p LED-projector die ik energiezuinig vond omdat ik een verbruik van 75-80 Watt kreeg, de Nebula Cosmos Max 4k doet het nog beter en bovendien is hij helderder.

Als uw projectieruimte niet donker genoeg is, kunt u uiteraard de helderheid verhogen wat resulteert in een hoger verbruik (en ruis).

Werkingsgeluid

De Nebula Cosmos Max 4k is uitgerust met twee ventilatieopeningen aan de achterkant van de projector. De ventilatie is nogal luidruchtig bij het opstarten, daarna zal het geluid fluctueren afhankelijk van het gebruik van de projector. Het is de intensiteit van het licht die het bedrijfsgeluid doet toenemen.

Nebula kondigt een maximale ruis van 32db aan, maar in werkelijkheid is de projector duidelijk luidruchtiger, ik heb tot 50 db gemeten met de maximale helderheid. De ventilatie is dus hoorbaar wanneer de projector geen geluid produceert maar dat vond ik niet problematisch. Mijn XGIMI H1 maakt minder geluid. Aan de andere kant was de Xiaomi-laser die ik ook heb getest aanzienlijk luidruchtiger en de plaatsing aan de voorkant maakte het geluid problematischer.

Na kalibratie heb ik de helderheid verlaagd tot 35% en op dit niveau is de projector onhoorbaar.

Connectiviteit


Wifi
De Nebula Cosmos Max heeft geen Ethernet-poort en ik was bang dat dit de prestaties zou beïnvloeden, maar dat is gelukkig niet het geval. Mijn projector bevindt zich in dezelfde kamer als mijn router, dus afstand kan de prestaties niet verminderen. Ik kon zonder problemen ongecomprimeerde 4k-videobestanden afspelen.

Bluetooth

Ik heb de Bluetooth-verbinding van de projector met mijn Xiaomi-soundbar getest, ik ondervond geen enkel probleem om de verbinding tot stand te brengen, maar ik merkte een kleine vertraging in het geluid op (minder dan 1 seconde). Dit is een vrij veel voorkomend probleem bij projectoren, maar de vertraging is klein genoeg om het te negeren, je moet echt opletten om het te zien.

Het is ook mogelijk om de projector om te zetten in een Bluetooth-luidspreker door de "Bluetooth-luidsprekermodus" te gebruiken, in dit geval kunt u geluid naar de projector sturen die in een luidspreker verandert (zonder een afbeelding moet projecteren).

Beeld instellingen
De Nebula Cosmos Max 4k biedt veel aanpassingen om het beeld te verbeteren en deze aanpassingen stellen je in staat om een beter beeld te krijgen dan die uit de doos. Ik had een dE rond de 10 gemeten met de initiële configuratie. Als je geen idee hebt wat dit betekent, weet dan dat de dE de afwijking van kleuren van de norm meet en met een dE groter dan 3 begint het menselijk oog de kleurverschillen waar te nemen. Met een dE van 10 zijn sommige kleuren dus niet eerlijk en maakt het beeld dus niet volledig gebruik van de capaciteit van de projector.

Met de instellingen die ik hieronder ga delen zul je een dE van 3,2 kunnen halen, je zult niet veel projectoren in deze prijsklasse vinden die zo laag kunnen gaan. De instellingen die ik je hieronder ga voorstellen, gelden voor een projectie op een ALR-scherm, dus je zult ze waarschijnlijk een beetje moeten aanpassen voor een volledig wit scherm.

Beeldinstellingen:
Beeldmodus: film
Helderheid: 35
Contrast: 50

Muurkleur : wit (geen keuze voor grijs)
HDR ingeschakeld

Verzadiging
Rood +55
Groen +55
Blauw +55
Cyaan +55
Magenta +45
Geel +45

Tint
Rood 60
Groen 50
Blauw 36
Cyaan 30
Magenta 65
Geel 40

Versterking
Rood 65
Groen 40
Blauw 40
Cyaan 40
Magenta 55
Geel 42

Kleurtemperatuur
R-Gain 54
G-Gain 47
B-Gain 35

Gama> Enphoto

Ce-projector straalt te veel blauw uit en niet genoeg rood als het uit de doos komt, dus je moet deze tekortkomingen compenseren door deze twee kleuren behoorlijk sterk aan te passen. Als uw muur wit is, moet u hetzelfde type aanpassing volgen.

Naast de kleurinstellingen kunt u met de Nebula het zoomniveau (digitaal) wijzigen en de vorm van het beeld aanpassen met keystone-correctie. Het scherpstellen gaat automatisch en snel, maar ik raad aan om de scherpstelling fijn af te stemmen met je afstandsbediening omdat je dan een beter resultaat qua scherpte krijgt. Ik plaatste de projector in een rechte lijn naar het scherm om de video's in dit artikel te produceren en plaatste hem op zijn achterkant op een kast.

Beeldkwaliteit

Video 1 (4k YouTube Costa Rica 4k) - ALR-scherm - beeld ca. 2m24
youtube previewyoutube preview
Ik gebruik deze video vaak om mijn projectoren te testen omdat er veel zeer kleuren worden gebruikt. de scherpte van de foto's is echt goed. Afgezien van de eerste seconden van de video, produceert de Nevel hier een uitstekende beeldkwaliteit met een zeer goede scherpte en rijke kleuren die zeer trouw zijn aan de originele video.

Video 2 (Trailer 4k Top Gun in lokale streaming H264 YUV 420)
youtube previewyoutube preview
Deze video combineert allerlei soorten scènes, licht en donker , zijn de scènes ook meer geanimeerd dan in de vorige video. Hoewel de nevel geen compensatiemechanisme heeft, is het beeld perfect vloeiend. De kleuren zijn hier ook uitstekend, de huidskleur is goed weergegeven, het wit is erg wit en zelfs als het zwart niet perfect zwart is, is het contrast best goed voor dit soort projector.

Video 3 (4k YouTube Night walk in Tokyo)
youtube previewyoutube preview
De zwakte van projectoren van dit type is het contrast, de zwarten zijn nooit echt zwart en daardoor is het contrast nooit zo sterk als op laserprojectoren. De nevel is geen uitzondering op de regel, maar de weergave is niettemin redelijk goed in deze video met nachtscènes, ik ben hier ver verwijderd van een situatie waarin de zwarten lichtgrijs zijn.

Video 4 (4k Youtube Trofeo Lamborghini)
youtube previewyoutube preview
Deze video is een goede samenvatting van alle punten die in de vorige video's naar voren zijn gebracht. Deze video combineert donkere en lichte scènes, er is beweging, warme kleuren en koude kleuren, ... de nevel doet het heel goed op alle soorten scènes.

Ik maak al mijn video's onder dezelfde voorwaarden en ik gebruik telkens dezelfde video's voor elke projector. Ik heb deze projector nu een jaar en dankzij een goede kalibratie heb ik nog geen betere gevonden in deze prijsklasse. Zelfs de JMGO U2 driekleurenlaser kan niet beter.

Colorimetrie

Toen ik de Nebula Cosmos Max 4k voor het eerst gebruikte, vond ik het beeld mooi maar niet uitzonderlijk. Door met alle parameters te spelen ben ik erin geslaagd een beeld van veel betere kwaliteit te verkrijgen. Ik vind het jammer dat de fabrikanten (en niet alleen Nebula) niet meer moeite doen om een nauwkeurigere colorimetrie uit de doos te hebben, want hoeveel kopers zullen de moeite nemen om hun projector te kalibreren? Projectoren zijn gemaakt voor een breder publiek, dus ik vind het erg jammer dat een ongeïnformeerd publiek niet ten volle kan profiteren van hun aankoop.

nebula cosmos max 4k colorimetry calibration
Na kalibratie behaalde ik een dE van 3,2 met een maximum van 4,4 op de magenta, ik zou misschien nog wat tijd kunnen besteden om dit verschil te verkleinen, maar het is echt minimaal. Ik kreeg een dE van 0,4 voor wit met een temperatuur van 6512K, ik had nog nooit zo'n perfect wit bereikt met een projector. De projectoren produceren vaak een wit dat een beetje blauw wordt, was ook het geval bij deze Nebula maar na kalibratie was dit probleem verdwenen.

Ik heb een gemiddeld bereik van 1,94 waar ik 2,1 had moeten bereiken, maar de kloof is niet erg groot en ik vond het niet echt problematisch in de video's.

Helderheid

De Nebula Cosmos Max 4k heeft een helderheid van 1500 ANSI lumen, het is duidelijk niet de helderste projector op de markt maar geeft voldoende licht voor gebruik in een donkere kamer. Ik moest ook de helderheid verlagen omdat met mijn ALR-scherm de helderheid te sterk was. De Xgimi Horizon biedt een grotere lichtsterkte maar ik zie het nut niet echt in als je in een donkere kamer zit, want met 2400 lumen kan een projector sowieso niet bij daglicht worden gebruikt zonder consequent verlies van contrast.

Helderheid wordt vaak gebruikt als marketingargument en dan wordt het bijna een competitie tussen gebruikers om te zien wie de grootste heeft. Wat te geloven? Ik zou heel eenvoudig zeggen dat de overgrote meerderheid van projectoren niet bij daglicht kan worden gebruikt, zelfs met 2400 lumen is dat niet genoeg om een goed beeld te hebben. Ik raad dus altijd een donkere kamer aan en in dit geval 1500 of 2400 lumen maakt niet zoveel uit. Als je echt meer helderheid nodig hebt, betaal dan meer of koop een ALR-scherm met gain. De mijne biedt een winst van 1,2, wat meer dan genoeg is.

Scherpte

De Nebula Cosmos Max 4k is een 4K XPR-projector, wat betekent dat het geen native 4k-projector is. Er is sowieso geen native 4k-projector in deze prijsklasse, maar dat betekent niet dat het beeld niet goed is. De DMD 0.47-chip die in deze projector wordt gebruikt, is ook aanwezig in andere projectoren die ik heb getest (vb: Xgimi Horizon, Xiaomi Mi Smart 2 Pro, ...) en geeft zeer goede resultaten op het gebied van scherpte. Als je mijn testvideo's bekijkt en meer in het bijzonder die uit Costa Rica, zul je zien dat de scherpte van het beeld echt uitstekend is, het is ook een van de beste projectoren die ik heb mogen testen.

Contrast

nebula cosmos max 4k contrast 1
Het contrast is de zwakte van dit soort projectoren, ze worden allemaal beperkt door de gebruikte technologie en dit betreft niet alleen de Nebula want het is hetzelfde met Xgimi of Xiaomi. Wil je een beter contrast, dan moet je helaas meer betalen of voor een "oude" lampprojector gaan. Ik zeg het alsof dit onvermijdelijk was, maar zelfs als dit probleem zichtbaar is, is het niet fundamenteel verontrustend op deze nevel. Als je naar de Tokyo-nachtscènes in de demovideo's kijkt, denk ik dat je moeilijk kunt zeggen dat het contrast slecht is.Bewegingscompensatie

De Nebula heeft geen bewegingscompensatiemechanisme, wat betekent dat de snelle zijwaartse bewegingen soms schokkerig zullen zijn, maar meestal zijn de films ontworpen om niet te snelle zijwaartse bewegingen te veroorzaken. Het probleem zal ongetwijfeld meer aanwezig zijn voor sportscènes.

Beeldgrootte en projectieafstand

De Nebula Cosmos Max heeft een throw-ratio van 1,2, dat betekent dat je een beeld krijgt met een breedte van 1m vanaf een throw-afstand van 1,2 meter en als ik de berekeningen vereenvoudig krijg je een beeld van 80cm breed voor elke meter afstand tussen de projector en het projectiegebied. Mijn projector staat ongeveer 2,8 meter van mijn scherm, dus ik krijg een beeld van 2,24 meter breed. Om de diagonaal te berekenen moet je de breedte delen door 0,86, ik krijg hier een diagonaal van 2m60 of 102 inch.

Hier zijn enkele berekeningen die u aan uw situatie kunt aanpassen:
Afstand / breedte / diagonaal
1m / 80cm / 93cm
2m / 160cm / 186cm
3m / 240cm / 279cm

Ik heb de getallen afgerond om de berekening te vergemakkelijken, zodat u kunt zien of deze projector geschikt is voor uw projectieruimte. Als de afbeelding te groot is, kunt u deze verkleinen met digitale zoom, maar als u deze erg verkleint, gaat de kwaliteit van de afbeelding achteruit.

Audiokwaliteit

De Nebula Cosmos Max 4k is uitgerust met 4 Dolby Digital Plus-luidsprekers waardoor het geluid rondom de projector kan worden uitgezonden. Het eerste dat me opviel met het geluid is de kracht, het laagste volume blijft perfect hoorbaar en ik hoefde het nooit heel hard te zetten.

Als de projector een jack-uitgang had, had ik dezelfde test kunnen doorstaan als de smartphone, mijn oordeel over de geluidskwaliteit zal daarom een subjectief oordeel op het gehoor zijn. Het geluid is krachtiger dan wat de Xgimi H1 of Mogo Pro kunnen produceren, maar ik ben nog steeds een stap onder de Xiaomi Mi Laser TV die duidelijk te luid was voor de grootte van mijn kamer. Als ik bij de frequenties stilsta, heb ik het gevoel dat het frequentiebereik beperkter is dan de Xgimi met zijn Harman-Kardon-speakers. Het geluid is niet slecht, maar het mist soms finesse en ik heb de indruk dat de geluiden soms gebufferd zijn omdat ik meer moeite heb om de stemmen van de instrumenten te onderscheiden wanneer een scène luidruchtig is.

Om de hoge tonen te testen, heb ik een video van Adele gebruikt:
youtube previewyoutube preview


Om de bas, ik heb een video gebruikt van BIllie Eilish
youtube previewyoutube preview


Het is zeer waarschijnlijk dat YouTube deze video's blokkeert vanwege auteursrechtelijke problemen, als dat zo is Ik zou een video in de privémodus zetten.

Ik heb deze video's gemaakt met de Xiaomi Mi 10T Pro en hoewel deze telefoon goede video's kan produceren, zal de opname nog steeds een verslechtering vertonen in vergelijking met de realiteit.

Ik heb geen speciale hifi-installatie, maar ik betwijfel of een projector kan wedijveren met dit soort installaties. Indien u geen installatie heeft, biedt de Cosmos u zonder meerprijs een volledig correcte oplossing. Het geluid is krachtiger dan mijn Xiaomi 28W-soundbar, maar het is aantoonbaar minder nauwkeurig, want wanneer veel geluiden door elkaar worden gemengd, kan de soundbar beter onderscheid maken tussen geluidstypen. Als je een fan bent van Michael Bay-films waarin alles de hele tijd explodeert, zullen de luidsprekers van de Cosmos Max hun grenzen laten zien.

Videospellen

youtube previewyoutube preview
De Nebula Cosmos Max 4k is geen gaming-georiënteerde projector, maar hij doet het best goed met een input lag (= weergavevertraging) van 50 ms. Dit is duidelijk niet voldoende voor games waar een snelle reactie vereist is, zoals FPS, maar voor games waar reactietijd minder belangrijk is, zou het voldoende moeten zijn. De video toont een game met Asphalt 8 waarbij de lag absoluut geen probleem voor mij was.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Na de crowdfunding periode ging de prijs van de Nebula Cosmos Max flink omhoog en vond ik de prijs te hoog. De Nebula is een goede projector, maar voor € 1.400 tot € 1.600 waren er andere alternatieven, waaronder enkele goede laserprojectoren. Nu de prijs gezakt is naar € 1000, heeft dit project een nieuwe bestaansgrond gevonden omdat de prijs/kwaliteit verhouding veel eerlijker is dan bij 1400 €. Ik gebruik deze projector al meer dan een jaar (eind december 2021) en ben er nog steeds erg blij mee, ik zou er graag een vervanging voor vinden maar tot nu toe heb ik er nog geen gevonden, maar ik heb het gevoel dat het niet zal lang zijn, maar het zal ten koste gaan van een duurdere aankoop.

De Nebula Cosmos Max heeft niet geprofiteerd van zo'n hoge zichtbaarheid als de Xiaomi Mi Smart 2 Pro of meer recentelijk de Xgimi Horizon en dat is echt jammer. Ik denk dat het moederbedrijf, Anker, zich op de VS richtte en de Europese markt een beetje verwaarloosde. Minder zichtbaarheid betekent niet dat de projector slechter is, want zelfs meer dan een jaar na zijn lancering is deze projector nog steeds in de race. Na kalibratie kreeg ik een beeld van zeer goede kwaliteit met correcte kleuren, bijna perfect wit en zeer goede scherpte. Helaas moet je door de kalibratiebox om er echt van te profiteren, maar het is hetzelfde met de Xgimi Horizon. De waarden die in deze test worden gepresenteerd, moeten u in staat stellen om van dezelfde beeldkwaliteit te genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de instellingen.

Onder de andere kwaliteiten van de projector noem ik de kwaliteit van de afwerking (het is een prachtig apparaat), de kwaliteit van het geluid (zelfs als de Xgimi het beter doet), de keuze voor Android TV en zijn vele applicaties (native compatibel met Amazon Prime) en zijn vele aanpassingsmogelijkheden. Deze projector verbruikt heel weinig stroom als je de helderheid goed instelt. (100% helderheid = slechtere beeldkwaliteit = meer ruis = hoger verbruik)

alles is perfect aan deze projector, ik heb er duidelijk wat zwakke punten in gevonden en soms is het heel weinig. Zo is er bijvoorbeeld de afstandsbediening die niet veel verlichting biedt aan de toetsen en aangezien deze niet verlicht is, moet je in het donker soms even zoeken naar de juiste knop. Het geluid is goed, tenzij je het helemaal indrukt, de stemmen worden snel overweldigd door de andere frequenties, maar a priori als je kamer niet te groot is (15-20 m²), hoef je het geluid niet zo ver te duwen. Het ventilatiegeluid is hoorbaar als het licht sterk is, ik kan het niet horen bij 35% maar boven 50% kon je het horen.

Wat zijn de alternatieven voor deze projector?

- Xgimi Horizon: bewegingscompensatie, beter geluid, responsiever / sneller
- Xiaomi Mi Smart 2 Pro: aanzienlijk goedkoper maar slechtere colorimetrie, inferieure geluidskwaliteit

Sterktes

Beeldkwaliteit
Beeldscherpte, resolutie 4k
Energieverbruik
Android TV
Mogelijke instellingen

Zwaktes

Verlichting afstandsbediening
Ventilatorgeluid met helderheid> 50%
Subtiele stem (vooral stemmen) bij hoog volume

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden