Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Yeedi Vac Max & Vac Station: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Technische specificaties
Uitpakken
Toepassing / Instellingen
Obstakeldetectie
Video test
Veilingtest
Schoonmaaktest
Bedrijfslawaai
Docking station
Autonomie
Stembesturing
Conclusie
Huis

Yeedi Vac Max & Vac Station: test / review


Gepubliceerd op: 21-09-2021 / gewijzigd: 23-09-2021

Ik heb dit jaar een tiental Chinese stofzuigers getest, voornamelijk producten van Yeedi en Dreame. Tot nu toe ben ik nog nooit teleurgesteld door hun producten en met elke nieuwe test brengen ze enkele nieuwe functies om het product interessanter te maken dan het vorige. Vandaag ga ik kijken naar de Yeedi Vac Max en zijn docking station, dit product is een concurrent van de Dreame Z10 Pro die ik ook getest heb, dit zal de vergelijking nog interessanter maken.

Yeedi is een Chinese fabrikant die gespecialiseerd is in het op de markt brengen van robotstofzuigers, het is noch een instapmerk, noch een merk dat genoegen neemt met het minimum. Na verschillende Yeedi-producten te hebben getest, kan ik mij nu een meer globaal beeld vormen van de kwaliteit van de producten. Yeedi produceert producten met een strakke en geslaagde esthetiek, zij hebben ook hun eigen applicatie ontwikkeld om hun product via een smartphone te beheren en deze applicatie is ronduit succesvol. Yeedi is dus geen Chinese fabrikant die gewoon een Chinees product voor de rest van de wereld heeft gemaakt, maar heeft vanaf het begin nagedacht over een wereldwijde aanpak.

De Yeedi Vac Max bestaat uit een robotstofzuiger/-reiniger die kan worden gecombineerd met een docking station dat de inhoud van het reservoir van de stofzuiger opzuigt, zodat deze autonomer kan werken. Dit betekent dat je de stofzuiger kunt laten werken zonder dat je hoeft in te grijpen om het reservoir te legen. Dit klinkt misschien triviaal, maar het is eigenlijk heel nuttig. Robotstofzuigers zijn klein en hun reservoir kan niet veel stof bevatten. Robots zonder station zijn autonoom, maar vroeg of laat zullen ze je roepen om te helpen de tank te legen en het gaat erom dat de robot voor je werkt en niet andersom!


Het docking station kost samen met de stofzuiger 499,99 pond (introductieprijs):
officiële website van Yeedi.com
Op Amazon

Je kunt de robot ook kopen zonder het station, je kunt kiezen tussen de Yeedi Vac en de Yeedi Vac Max (getest model)

Prijs van Yeedi Vac Max bij lancering = 349,99
Promotieprijs op Amazon = 254,99€ (Zie de promo op Amazon)
Yeedi Vac prijs bij lancering = £299,99 (Zie prijs op Yeedi.com)

Technische specificaties


Hier volgt een overzicht van de technische specificaties van de Yeedi Vac Max en het bijbehorende dockingstation.
Zuigkracht: 3000 Pa
Batterij: 5200 mAh
Theoretische autonomie: 3u30
Inhoud stofreservoir: 0.4l
Inhoud waterreservoir: 240ml
Grootte van het stofreservoir: 2.5l

De Yeedi Vac (zonder de Max in de naam) is een lichtere versie met een zuigkracht van 2500pa en een lagere batterijcapaciteit.

Hier zijn de kenmerken van zijn concurrent, de Dreame Z10 Pro ter vergelijking
Zuigkracht: 4000 Pa
Batterij: 5200 mAh
Theoretische autonomie: 2u30
Inhoud stofreservoir: 0.4l
Inhoud waterreservoir: 150ml
Grootte van het stofreservoir van het station: 4l

Op papier is de Dreame krachtiger en heeft een grotere capaciteit voor het docking station, maar de Dreame komt met een hogere prijs.

Uitpakken


yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 1

Ik ontving de Yeedi Vac Max in twee dozen, maar ik denk dat er een versie is waarbij alles in één doos is verpakt als je bestelt via de officiële website. Het Yeedi Mop Station kwam in één doos, dus ik denk dat het ook mogelijk is voor dit model robot.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 18

De robot wordt geleverd met een klein oplaadstation, een borstel, een mop en 4 reservedoeken voor de mop.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 19

De hoofdborstel is afneembaar, verwijder gewoon het deksel om hem uit de stofzuiger te nemen. Deze borstel is gemakkelijk schoon te maken, de haren hebben de neiging om op één plaats op te krullen en ik gebruik een schaar om de kluwen haar af te knippen, zodat ik ze in één keer kan verwijderen. Dit afzuigsysteem vergt niet veel onderhoud. De getande wielen tillen de stofzuiger letterlijk op en over een niveauverschil kan hij bijna een centimeter omhoog gaan. In de praktijk denk ik dat het iets beter kan, want ik heb een niveauverschil in een kamer in mijn huis en ik denk dat het verschil meer dan een centimeter is en de robot passeert zonder enig probleem.

Dit model robot is slechts uitgerust met één borstel om het vuil naar het zuiggedeelte te brengen, dit is een beetje jammer aangezien Yeedi ook robots produceert met twee borstels, hierdoor kan hij sneller werken omdat hij minder vaak door hetzelfde gebied hoeft te gaan om het hele gebied te bestrijken.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 12

Het reservoir aan de achterkant is vrij klein maar goed geïntegreerd in de stofzuiger. Hij kan 240 ml water bevatten en in tegenstelling tot de stoftank moet je hem zelf vullen. Deze robot is niet ontworpen om de vloer zeer effectief schoon te maken, hij moet worden gezien als een apparaat dat een natte doek over de vloer sleept. Als je een alternatief wilt dat echt schoonmaakt, moet je kiezen voor het Yeedi Mop Station.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 6

Het stofreservoir heeft een inhoud van 400 ml en is uitgerust met een rij reinigbare filters om de fijnere deeltjes op te vangen. De tank kan gemakkelijk worden verwijderd, maar als je het station koopt, zal je er niet eens mee te maken krijgen, behalve voor onderhoud van het filter.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 23

De doos met het station bevat het station dat in twee delen is verdeeld, je hoeft alleen maar de tank met de vacuümhelling te monteren en met een klik past alles gemakkelijk in elkaar. Dit model station is uitgerust met een doorzichtige plastic oprijplaat, naast de oprijplaat van het station. Dit is de eerste keer dat ik een dergelijk accessoire zie en ook al is het bedoeld om het werk van de robot te vergemakkelijken, het neemt ruimte in aan de voorkant van het station. Er is dus meer ruimte voor het station nodig zodat de robot zich op de helling kan positioneren.

yeedi vac max station test review avis recensione prueba opinion beoordeling 28

De stofopvangzak is aan de zuigbuis van het station bevestigd met een stuk karton, dat kan worden weggeschoven om hem op te halen en te verwisselen. Het station wordt geleverd met verschillende reservezakken. Ik begrijp dat het gebruik van een zakje handiger is, zodat je het station niet hoeft schoon te maken, maar het betekent wel dat je van tijd tot tijd een nieuw zakje moet kopen.

De Yeedi producten hebben een mooi design, de producten zijn bedekt met een wit gelakt plastic waar Dreame heeft gekozen voor zwart. Ik vind dat wit het voordeel heeft dat het minder rommelig is, vingerafdrukken of stof zijn sneller zichtbaar op zwart. Yeedi-stofzuigers zijn vrij breed, maar ook vrij plat. Ze passen misschien niet tussen de poten van een stoel (dat hangt van de stoel af, bij mij thuis past hij niet), maar ze passen wel onder lage meubelen waar een Dreame beperkt is vanwege zijn Lidar-systeem dat de hoogte van het toestel kunstmatig verhoogt.

Toepassing / Instellingen


Deze Yeedi-robot is mijn derde robot van dit merk, dus ik heb de app al een paar keer kunnen testen en ik gebruik hem eigenlijk nog steeds dagelijks, want mijn hoofdrobot is een Yeedi Mop Station. Deze toepassing is vrij succesvol, het is zeer eenvoudig, maar het is mogelijk om veel dingen te configureren. De procedure voor het configureren van de robot is heel eenvoudig, de toepassing genereert een QR-code die je aan de camera van de robot moet tonen (de camera bovenop de robot). De robot wordt dan onmiddellijk herkend en kan meteen worden opgestart.Ik heb een korte video gemaakt waarin ik de app demonstreer door de belangrijkste menu's te overlopen:
youtube previewyoutube preview


Obstakeldetectie


De Yeedi gebruikt zijn camera om zijn omgeving te scannen en je huis in kaart te brengen. Deze camera wordt vergezeld door sensoren aan de voorzijde van de stofzuiger om voorwerpen in de buurt te detecteren. De robot gebruikt een soort bumper aan de voorkant om verschillende obstakels aan te raken en te beoordelen of hij ze kan duwen. Hierdoor kan hij beter om obstakels op zijn weg heen navigeren.

Hier is een voorbeeld van onder een stoel en salontafel gaan. De Yeedi is niet erg lang, dus kan hij gemakkelijk onder laag meubilair komen. Hij detecteert de rand van de koffietafel en zal de koffietafel lichtjes aanraken, zich dan omdraaien en zijn weg vervolgen.

youtube previewyoutube preview


Wanneer de robot een smal obstakel tegenkomt, zal hij proberen er omheen te gaan zodat de borstel er schoon omheen gaat. Hier zien we dat de robot de grootte van de stoelpoot inschat en er omheen gaat, waarbij hij ervoor zorgt dat de borstel om de poot heen komt.

youtube previewyoutube preview


De Yeedi Vac Max heeft een tapijtdetectiesysteem dat voorkomt dat tapijten nat worden wanneer de mop op de stofzuiger is gemonteerd. Hier zie je dat de robot op het tapijt klimt tot op het niveau van de mop, het tapijtoppervlak detecteert en dan achteruit gaat om er omheen te gaan. Deze functie is ook beschikbaar op het Yeedi Mop Station. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor de Vac Max, kun je opteren voor een Yeedi 2 Hybrid, maar deze heeft niet de mogelijkheid om tapijten te detecteren.
youtube previewyoutube preview


De Yeedi detecteert de meeste obstakels correct, maar het moet gemakkelijker worden gemaakt door zoveel mogelijk ruimte vrij te maken om schoon te maken, omdat hij de obstakels soms moet aanraken om er beter omheen te kunnen, hij kan de lichtere voorwerpen (b.v. kinderspeelgoed) wegduwen.

Video test


Ik heb alle video's die ik heb gemaakt samengevoegd in één montage om alles te laten zien wat ik heb getest. Deze video is bedoeld voor een YouTube-publiek, dus hij gaat minder in detail dan de tekst hieronder.
youtube previewyoutube preview


Veilingtest


youtube previewyoutube preview

De Yeedi Vac Max maakt gebruik van een parallel lijnpatroon om je huis schoon te maken, dus hij begint in een rechte lijn totdat hij een obstakel raakt en keert dan terug naar een parallelle lijn om zijn reis voort te zetten. Hij kan ook zijn koers hervatten in lijnen aan de andere kant van het obstakel, zodra hij die plaats heeft bereikt. De software van deze robot is zeer efficiënt, omdat hij geen enkel gebied verlaat zonder er minstens één keer doorheen te zijn gegaan.

Met een zuigkracht van 3000 pa kan deze robotstofzuiger gemakkelijk klein alledaags vuil zoals kruimels, haar, vacht, veren, ... enz. verwijderen. Het werkingsgeluid zal ook variëren afhankelijk van de zuigkracht, ik kom hier een paar paragrafen later op terug. De zuigkracht zal ook de autonomie bepalen. Ik had de robot op max modus gezet om de eerste mapping te maken en hij voltooide een gebied van ongeveer 45m² in 1u30 en de batterij was teruggevallen tot ongeveer 50%. De autonomie zal waarschijnlijk rond de 3 uur liggen, maar mijn huis is niet groot genoeg om het 3 uur te laten werken. Overigens, de robot komt terug om zichzelf op te laden als zijn batterijniveau te laag wordt.

Schoonmaaktest


De Yeedi Vac Max robot is in de eerste plaats een stofzuiger, schoonmaken is niet zijn hoofddoel, maar dat betekent niet dat hij niet doeltreffend is. De dweil die op de achterkant van de robot is gemonteerd, bevochtigt de vloer (het waterdebiet is regelbaar, maar het reservoir is klein) en neemt het vuil van het oppervlak op. Hoewel dit mechanisme minder effectief is dan roterende borstels zoals bij het Yeedi Mop Station, neemt het toch behoorlijk wat vuil op, zoals te zien is op de volgende foto:

yeedi vac max serpillere


Wanneer de mop is geïnstalleerd, zal de robot zich niet op je tapijten wagen, dit is duidelijk een sterk punt van het product.

Bedrijfslawaai


youtube previewyoutube preview

In de standaardmodus mat ik ongeveer 60 dB op enkele centimeters van de robot. Dit is een geluidsniveau dat erg overeenkomt met wat ik met andere robots heb ervaren. Als je de max of max+ zuigstand gebruikt, zal het geluid toenemen tot 80dB. Je kunt niet in dezelfde kamer slapen als de robot, maar als je de robot 's nachts in de standaardmodus laat werken en boven laat slapen, zal het geluidsniveau laag genoeg zijn om je niet wakker te maken. Je moet er wel op letten dat je het stemvolume laag houdt, want de robot is spraakzaam en zal je misschien wakker maken om je te vertellen dat hij klaar is met zijn werk. Het oplaad- en afzuigstation daarentegen maakt veel lawaai.

Docking station


Het bijzondere aan de Yeedi Vac Max is dat hij wordt geleverd met een docking station waarmee je de stofzuiger kunt opladen, maar ook het stofreservoir kunt legen. Dit docking station heeft een inhoud van 2,5 liter terwijl de tank van de robot een inhoud heeft van 0,4 liter. De robot kan dus theoretisch 8 reinigingsbeurten doen voordat hij het docking station moet legen. Ik heb soortgelijke systemen van andere merken getest en ik vind het vrij praktisch, maar je moet wel ruimte hebben om het docking station te installeren op een plaats waar de robot de nodige manoeuvres kan uitvoeren om in de juiste positie te komen.

Het docking station maakt nogal wat lawaai en het heeft niet veel ruimte.
Het docking station maakt nogal wat lawaai, maar in minder dan 20 seconden leegt het de vacuümtank. Ik ontdekte net dat de tank van de robot erg vol zat en het vuil erg compact was, het dok slaagt er niet in de tank volledig te legen. Het zal dus doeltreffender zijn met een meer regelmatige reiniging dan met een occasionele reiniging.

Autonomie


Yeedi adverteert met een batterijduur van 3,5 uur op hun website en ik denk dat de batterijduur in werkelijkheid vrij dicht bij dat cijfer ligt. Ik zie dat de batterij na 1,5 uur gebruik soms min of meer op 50% komt als ik de max+ modus gebruik. Ik heb geen huis dat groot genoeg is om de stofzuiger langer dan drie uur te laten werken, en de stofzuiger laadt zichzelf automatisch op als de batterij te zwak is, dus autonomie zou nooit een probleem mogen zijn.

Stembesturing


Nog niet beschikbaar.

Conclusie


Deze robotstofzuiger is het derde Yeedi-product dat ik heb getest en ik ben absoluut niet teleurgesteld. Yeedi heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid en je moet er een beetje je weg in kunnen vinden, maar je moet de Yeedi Vac Max zien als de meest succesvolle robotstofzuiger, omdat hij niet alleen een goede zuigkracht biedt, maar ook volledig autonoom is dankzij zijn dockingstation. Je kunt hem zo programmeren dat hij continu draait zonder dat je er iets aan hoeft te doen, dus je kunt hem ongeveer een week laten draaien voordat de tank van het docking station vol is. Als je huisdieren in huis hebt, moet je het misschien vaker laten draaien, maar het principe blijft hetzelfde, je hoeft niet bij elke schoonmaakbeurt in te grijpen.

Deze robot heeft tapijtdetectie, wat erg handig is als je je tapijten niet nat wilt maken met de mop. De robot beweegt een beetje voorwaarts op het tapijt (zelfs kleine tapijten) en dan achterwaarts om rond het tapijt te gaan. Ik heb thuis niet veel tapijten, dus ik had het zonder deze functie kunnen stellen, maar als je veel tapijten hebt, kun je de reiniging van de tapijten afzonderlijk beheren (door de mop te verwijderen).

De Yeedi app is waarschijnlijk een van de meest succesvolle apps, het is zeer eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om de robot zeer snel te programmeren naar je behoeften. J kunt het sturen om een kamer of een gebied in een kamer schoon te maken om stipt in te grijpen in plaats van het hele huis schoon te maken. De robot is nogal spraakzaam vind ik, hij legt alles uit wat hij doet of wat je moet doen, je kunt het volume zachter zetten als het je stoort.

Obstakeldetectie werkt vrij goed, maar aangezien de robot de meeste obstakels moet raken, is het het beste om de robot een vrije loop te geven en het slepen van voorwerpen te vermijden, want zelfs als de robot geen Playmobile gaat opzuigen, kan hij deze voor een deel van het parcours wel achter zich aan slepen.

De robot is niet al te onderhoudsgevoelig, ik denk dat het afhangt van of je huisdieren in huis hebt. Het haar zal zich om de borstels wikkelen, dus de borstels zullen regelmatig moeten worden losgemaakt en schoongemaakt, maar verder zou de robot niet al te veel werk moeten verrichten.

Sterktepunten

Maat om onder lage meubelen te passen
Goede obstakel ontwijking
Kan zonder problemen grote broodkruimels inslikken, goede zuigkracht en voldoende opening voor vuil van deze grootte
Laag bedrijfslawaai in standaardmodus
Gebruiksvriendelijke toepassing, veel configuratiemogelijkheden
Goede autonomie

Zwakke punten

Hoewel de mop het vuil van je vloer verwijdert, vervangt het niet een echte schoonmaakbeurt
De watertank is klein, dus de autonomie voor water is zeer beperkt
Het zuigstation maakt veel lawaai en verspreidt een plastic geur wanneer het draait
Het docking station heeft veel ruimte nodig aan de voorkant om de stofzuiger te kunnen plaatsen, de plastic oprijplaat neemt gemakkelijk 20 cm in beslag aan de voorkant van het stationVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen