Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Yeedi Mop Station: test / review / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Yeedi?
Prijs Yeedi Mop Station (Nederland/België...)
Het concept?
Docking station / Mop Station
Zuigmachine/mop
Configuratie / opstarten
Eerste test
Obstakeldetectie
Zuigstand
Reinigingsmodus
Testconclusie/eindoordeel
Huis

Yeedi Mop Station: test / review / recensie


Gepubliceerd op: 09-08-2021 / gewijzigd: 02-11-2022

Toen ik begon met testen voor mijn blog, moest ik keuzes maken om alledaagse items te testen omdat ik een baan heb en niet genoeg tijd heb om producten te testen die ik niet in mijn dagelijks leven gebruik. Ik begon met telefoons, dat was het gemakkelijkste onderwerp omdat ik dit soort producten elke dag intensief gebruik. Daarna testte ik projectoren, camera's, horloges, een fiets en toen op een dag... testte ik een stofzuiger!

Ik testte een stofzuiger omdat ik een nieuwe stofzuiger nodig had en door mijn ervaring te delen realiseerde ik me dat er echt belangstelling was voor dit soort producten, dus ging ik verder. In de afgelopen drie maanden heb ik 5 stofzuigers (veegmachines of robotstofzuigers) getest, dus ik begin een eetlust voor deze producten op te bouwen omdat ze nuttiger zijn gebleken dan ik had verwacht.

Ik heb mijn eerste Yeedi-robotstofzuiger iets meer dan een maand geleden getest en ik vond hem erg goed, verschillende mensen om me heen hebben hem gekocht nadat ze hem thuis in actie hadden gezien, dat is altijd een goed teken. Na een paar omwegen via andere merken, kom ik terug naar Yeedi om een ander type product te testen, deze keer is het een schoonmaakstation genaamd Yeedi Mop Station.

Yeedi?


Tot ik mijn eerste Yeedi testte, had ik nog nooit van dit merk gehoord en toch bestaat het al sinds 2019 en kun je Yeedi-producten vinden in de meeste grote online winkels, zoals Amazon. Ik ben duidelijk niet de enige die de producten van dit merk waardeert, want de beoordelingen op Amazon zijn zeer positief (4,5/5 met veel stemmen). Yeedi is een Chinese fabrikant die erin geslaagd is zich een plaats te veroveren tussen de grote merken die in Europa bekend zijn, door goede producten aan te bieden tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Aangezien je het op Amazon kunt kopen, krijg je net als elk ander product 2 jaar garantie en aangezien Amazon de neiging heeft zijn klanten goed te beschermen, is het misschien het juiste moment om iets nieuws te proberen.

SPECIAAL AANBOD: Yeedi biedt tot £100 aan voordelen aan starters. Klik op deze banner


Prijs Yeedi Mop Station (Nederland/België...)
Het concept?


yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 2

Ik was op een videoconferentie voor het werk toen de Yeedi Mop Station aankwam bij mijn huis, dus ik kon het pakket niet zelf ophalen, maar ik had gehoord dat de postbode de doos in de lobby liet vallen, meestal geeft hij het pakket gewoon over het hek aan de eerste persoon die de deur opendoet. Toen ik het pakket zag begreep ik waarom, het pakket was enorm. Het Yeedi Mop Station is een schoonmaakstation dat bestaat uit een groot, gestroomlijnd dockingstation en een robotstofzuiger.

Wat doet het? Het docking station is uitgerust met twee tanks, een waarin je schoon water moet gieten voor het schoonmaken, de andere zal het vuile water van het schoonmaken bevatten. In principe ontvangt de stofzuiger het water van het station, gaat hij op pad om schoon te maken en als het water op is, keert hij terug naar het station om zich te legen en te vertrekken met een nieuwe vulling. De stofzuigrobot kan dus autonoom werken.

Docking station / Mop Station


yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 3 1

Het docking station is vrij groot, je moet het plaatsen waar je niet alleen de ruimte hebt om het te plaatsen, maar je moet ook ruimte hebben aan de voorkant om de robot te laten starten. Het station meet iets meer dan 40 cm in de hoogte, bijna 40 cm in de breedte en iets meer dan 30 cm in de diepte. Je moet aan de voorkant van het station 40-50 cm ruimte vrijhouden om de robot ruimte te geven, want als hij achteruit het station in rijdt, moet hij vaak wat manoeuvreren voordat hij goed in het station past.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 4

Onder het deksel bevinden zich twee reservoirs, één voor schoon water en één voor vuil water. Deze reservoirs kunnen elk 3,5 liter bevatten. Ze zijn van onderen verbonden met de robotstofzuiger en kunnen schoon water in de robotstofzuiger spuiten, maar kunnen ook vuil water opzuigen en opslaan in de daarvoor bestemde tank. Met een capaciteit van 3,5l zou de robotstofzuiger bijna 10 reinigingsbeurten moeten kunnen uitvoeren, dit zal afhangen van de intensiteit van de reinigingsmodus.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 6

De robot rijdt achteruit het dokstation binnen, sensoren zorgen ervoor dat hij zich correct kan oriënteren en de getande wielen zorgen ervoor dat hij de kleine toegangshelling kan beklimmen. Zodra de robot is geïnstalleerd, laadt hij op, reinigt de borstels en doet schoon water terug in de tank van de robot. Het station is vrij eenvoudig te gebruiken, met slechts drie knoppen (een sessie met de stofzuiger starten, pauzeren/starten en terugkeren naar het station). Je kunt het docking station dus gebruiken om de stofzuiger te starten en zonder app maar het zou zonde zijn om het zonder te doen, dat leg ik later in dit artikel uit.Zuigmachine/mop


yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 16

De Yeedi Mop Station doos bevat een Yeedi robot stofzuiger, een borstel om het vuil naar het stofzuiggedeelte te brengen, twee roterende borstels voor het schoonmaken en een handleiding. De robot is vrij plat, dus hij zou onder de meeste meubels moeten kunnen komen. Zijn detectiesysteem berust op sensoren zoals de meeste robots van dit type, maar hij gebruikt ook zijn bumper om zijn omgeving te beoordelen. Voor lichte objecten is het detectiesysteem voldoende, maar voor donkere objecten heb ik gemerkt dat hij de neiging heeft zijn bumper te gebruiken om obstakels te identificeren.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 37

De reinigingsborstels worden rechtstreeks op de watertank bevestigd en kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Deze borstels draaien om te reinigen, maar de robot oefent ook druk uit om het vuil gemakkelijker los te maken. Ik heb nog geen robotstofzuiger van dit type getest, en ik zal hieronder aantonen dat de schoonmaakefficiëntie veel beter is dan bij robots met een mop die gewoon over de vloer glijdt.

yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 41

De veegborstel bevindt zich aan de rechterkant van de robot en je zult merken dat de robotstofzuiger zal proberen de zuigkracht vanaf de rechterkant te organiseren, dus hij zal eerst langs de muren gaan vanaf de rechterkant om deze borstel efficiënt te gebruiken. Ik had liever een dubbele veegborstel gehad zoals op de Yeedi 2 Hybrid, maar ik denk dat dat ruimte zou hebben ingenomen ten koste van het reinigingssysteem. Gelukkig is de robot in staat om 2500pa aan zuigkracht te genereren, wat dezelfde kracht is als een Dreame T20 type rechtopstaande stofzuiger of sommige Dyson modellen.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 27

Het waterreservoir bevat ook het stofreservoir en het stofreservoir is erg klein, deze robot is duidelijk meer bedoeld om schoon te maken dan om te stofzuigen, dus het is de moeite waard om de robot op stofzuigen te zetten voordat je gaat schoonmaken. Het stofreservoir is zeer gemakkelijk los te maken, het heeft verschillende HEPA filters om het stof beter te filteren.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 39

De zuiging wordt ondersteund door een siliconenborstel, deze borstel is uitneembaar en zal bijzonder nuttig zijn indien de robot kleine voorwerpen of kabels opzuigt. De keuze van een siliconenborstel is een goed idee omdat het reinigen van de borstel hierdoor eenvoudiger wordt.
yeedi mop station review avis recensione prueba opinion beoordeling 31

De aan/uit-knop bevindt zich aan de zijkant van de stofzuiger, er is ook een knop om wifi te starten waarmee je de robot kunt associëren met je telefoon.

Configuratie / opstarten


Om het Yeedi Mop Station te bedienen, moet je de gratis Yeedi app downloaden. Ik had deze app al gedownload omdat ik thuis nog een Yeedi heb, dus ik kon testen of de app in staat was om meerdere apparaten tegelijk te bedienen. Ik volgde het proces stap voor stap en het werkte niet, of in ieder geval niet de eerste keer. De setup is heel eenvoudig maar elke keer als ik aan het einde van de setup kwam, kreeg ik een bevestiging dat alles correct was ingesteld maar ik zag het docking station niet in de app verschijnen. Ik probeerde automatische en handmatige herkenning maar het werkte niet totdat ik het opgaf en de app de volgende dag opnieuw opstartte. Ik was verrast toen ik zag dat het docking station was toegevoegd aan mijn lijst met apparaten en vanaf dat moment was alles in orde. Ik denk dat de initiële setup had gewerkt, maar het apparaat was niet geregistreerd op het startscherm en door alles opnieuw op te starten, verscheen het uiteindelijk.

Om je de hoofdpijn van het configureren te besparen, dit is wat ik je aanraad:
- zet de robot aan (aan/uit knop aan de zijkant)
- druk op de wifi knop (naast de aan/uit knop), de robot moet bevestigen dat hij wacht op een verbinding
- open de applicatie en voeg een nieuw apparaat toe
- volg de instructies:
Als de robot correct wordt gedetecteerd, hoef je niets te doen, maar als je hem niet in de lijst ziet verschijnen, moet je naar het menu op je telefoon gaan waar je alle wifi-netwerken kunt zien. Je zou een Yeedi moeten zien verschijnen, selecteer het, negeer het bericht dat zegt dat het geen internetverbinding is en ga dan terug in de app om verder te gaan
- na het volgen van de instructies, als de Yeedi niet verschijnt in de lijst van apparaten, sluit de applicatie, herstart je telefoon en herstart de applicatie

Ik had geen problemen met mijn eerste Yeedi robot maar ik vermoed dat de app nog niet klaar was voor het Yeedi Mop Station of dat de app niet goed omgaat met meerdere apparaten. Dus je zou deze problemen niet moeten hebben.Eerste test


Als ik aan een test van een nieuw product begin, sta ik altijd te popelen om het product voor de eerste keer te gebruiken. Ik moest een beetje slikken voor de Yeedi (en ook voor alle andere robots), want het eerste wat je de robot moet vragen is zijn omgeving in kaart te brengen. Je kunt het in kaart brengen van je huis direct vanuit de app starten en de robot zal zijn speelterrein beginnen te verkennen, waarbij hij vuil opzuigt terwijl hij gaat. Om dit in kaart brengen effectief te laten zijn, moet je wat opruimen door deuren te openen, stoelen omhoog te zetten, de onderkant van stoelen/meubels vrij te maken... kortom, je moet je huis voorbereiden alsof je het zelf gaat stofzuigen. Het eerste in kaart brengen kan vrij lang duren, afhankelijk van de grootte van de kamers en het aantal obstakels dat je moet identificeren. In mijn geval, ik heb een oppervlakte van ongeveer 45m², deed de robotstofzuiger er meer dan 60 minuten over om de ruimte in kaart te brengen, waarbij hij het vuil opzoog terwijl hij voorbij kwam en aangezien het stofreservoir klein is, moest ik het in die tijd één keer legen. Na deze eerste kartering was de batterij van 100% naar 65% gegaan, dus de robot zou in staat moeten zijn om 2 uur autonomie te halen (of zelfs iets meer).

Obstakeldetectie


youtube previewyoutube preview

Op het moment dat ik mijn eerste test deed, stond mijn spinningfiets in de woonkamer. Ik heb de robot in de buurt van de fiets gefilmd omdat dit heel goed illustreert hoe obstakeldetectie werkt. De robot heeft sensoren aan de voorkant, maar als hij wordt geconfronteerd met kleine of zeer donkere objecten, zal hij ze raken en soms vrij hard. Kijk naar hoe hij zich gedraagt in de buurt van de voeten van de fiets. Deze voeten zijn niet erg groot, maar ze zijn volledig zwart. Aan de andere kant heb ik een wit meubelstuk en je kunt zien dat de robot op enkele centimeters afstand van het meubel stopt zonder het aan te raken. Zodra de robot de omtrek van het obstakel heeft bepaald, probeert hij zijn normale rooster te hervatten.

Hier is nog een video die laat zien hoe de robot met obstakels omgaat:
youtube previewyoutube preview


Een ander voorbeeld:
youtube previewyoutube preview

Hier zien we dat de robot op weerstand vertrouwt om te beoordelen of er een obstakel is of niet. De Playmobil die in deze video wordt gebruikt, is te licht om als een echt obstakel te worden beschouwd.

Ik denk dat je je afvraagt of wat ik laat zien goed is in vergelijking met andere robots die ik heb getest. Ik zou zeggen dat de Yeedi een goed detectieniveau heeft, maar je moet je bewust zijn van zijn detectiemethode, wat betekent dat je de vloer zo veel mogelijk moet vrijmaken om hem optimaal te laten werken. Nadat de verschillende schoon te maken kamers waren opgeruimd, kon de Yeedi zonder problemen onder alle meubels komen.

Zuigstand


youtube previewyoutube preview

Aangezien ik thuis geen hond of kat heb, kan ik niet testen of de robot effectief is bij het opzuigen van voedsel voor huisdieren, maar om dit probleem te verhelpen, heb ik droge broodkruimels op de vloer gelegd om te zien of de robot in staat was deze op te zuigen. Broodkruimels zijn om verschillende redenen een uitdaging. Ten eerste de grootte van de kruimels - ze moeten klein genoeg zijn om onder de robot te passen. Dan is er het risico dat de robot de kruimels uitwerpt met zijn borstel voordat hij ze opzuigt en ten slotte is er het risico dat de kruimels vast komen te zitten in de robot.

De Yeedi maakt letterlijk korte metten met de kruimels, ondanks hun grootte, je kunt zien dat hij over de grotere stukken heen loopt zonder onderbroken te worden. Sommige van de kleinere kruimels worden opzij gegooid, maar aangezien de robot meerdere keren over dezelfde plekken gaat, zou dit geen probleem mogen zijn. Het is echter mogelijk dat een stuk brood vast komt te zitten in de borstel omdat grotere voorwerpen worden tegengehouden bij de siliconenborstel.

Reinigingsmodus


youtube previewyoutube preview

Ik heb dit jaar verschillende robotstofzuigers getest en tot nu toe waren deze robots uitgerust met een dweil die de vloer nat maakt en het oppervlak lichtjes schrobt. De reiniging was dus niet erg effectief. De Yeedi Mop is een echte reiniger, hij heeft twee roterende borstels die niet alleen roteren maar ook een druk van 10N op de vloer uitoefenen (gelijk aan een druk van 1kg). Dit mechanisme is vergelijkbaar met de industriële reinigers die in sommige fabrieken te vinden zijn. Deze manier van schoonmaken is veel efficiënter dan die van robots met dweilen. De robot is uitgerust met een tank van 200 ml, maar wanneer hij water nodig heeft, keert hij terug naar zijn basis waar hij het vuile water leegt en opnieuw vult met schoon water uit de tank van 3,5 liter. De watervervanging maakt een klein geluidje (klinkt als een koffiezetapparaat).

youtube previewyoutube preview


De Yeedi Mop is veruit de beste robotstofzuiger die ik tot nu toe heb getest. Hij kan de meeste vlekken verwijderen en als een vlek hardnekkig is, kun je de robot nog twee keer laten schoonmaken op de plek waar de vlek zit. Ik zou echter adviseren om eerst te stofzuigen, omdat de schoonmaakfunctie de neiging heeft om de kleine stofzuigborstel aan de voorkant nat te maken, waardoor vuil de neiging heeft om bij de borstel samen te klonteren.

Ik kan niet zeggen dat ik het schoonmaken van mijn huis volledig heb gedelegeerd aan de Yeedi Mop, maar het vermindert wel de noodzaak van handmatig schoonmaken. Als je hem regelmatig gebruikt, kun je de handmatige reiniging spreiden en je alleen richten op de hardnekkigste vlekken en plaatsen waar de robot niet bij kan.

Testconclusie/eindoordeel


De Yeedi Mop robotstofzuiger en het bijbehorende dockingstation is aantoonbaar de beste robot die ik tot nu toe heb getest. Hoewel hij zich onderscheidt van de rest door zijn vermogen om de vloer schoon te maken, is de zuigmodule niet over het hoofd gezien, want met een zuigkracht van 2500pa vangt hij het meeste alledaagse vuil op. De Yeedi Mop wordt geleverd met een dockingstation dat een schoonwatertank van 3,5 liter bevat, de robot keert terug naar de basis om schoon water bij te vullen en de borstels te reinigen voordat hij weer op pad gaat. De Yeedi Mop is een echt autonoom product, maar ik zou adviseren niet te wachten tot de vuilwatertank vol is om hem te legen, want stilstaand vuil water gaat uiteindelijk stinken.

Hoogtepunten:

- Efficiënt schoonmaken
- Zuigkracht
- Volledige autonomie, kan ongeveer 10 trips maken voordat er water moet worden toegevoegd
- Goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken app
- 3 zuigstanden met een bijzonder stille stand

Zwakke punten:

- het stofreservoir is klein
- grote omvang van het station
- enkele communicatiefouten met de applicatieVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen