Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Dreame H11 Max: test / recensie /review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Dreame H11 / Pro
Dreame H11 Max prijs
Uitpakken
Functioneren
Schoonmaak/afzuig test
Autonomie
Bedrijfslawaai
Maniabiliteit
Test/Eindevaluatie
Huis

Dreame H11 Max: test / recensie /review


Gepubliceerd op: 05-10-2021 / gewijzigd: 02-11-2022

Ik heb de afgelopen maanden heel wat stofzuigers getest en tot nu toe heb ik me vooral geconcentreerd op snoerloze (stokformaat) stofzuigers en robotstofzuigers met af en toe een schoonmaakfunctie. Ik dacht dat ik zo'n beetje alles wel gezien had op de stofzuigermarkt, totdat ik de Dreame H11 Max tegenkwam. Deze stofzuiger heeft de basis van een snoerloze staande stofzuiger, maar met de kracht van een traditionele stofzuiger en een reinigings- en waterterugwinningsfunctie. Ik moet toegeven dat ik een beetje verbaasd was toen ik deze stofzuiger ontving, omdat ik niet wist wat ik in handen had, wat waarschijnlijk ook het geval is voor je na het lezen van dit artikel als je nog nooit eerder een stofzuiger van dit type hebt gezien.

De Dreame H11 Max is een enorme stofzuiger die bijna 5 jaar weegt, maar in de loop van de test zal je zien dat zijn uiterlijk bedrieglijk is, want deze stofzuiger is zeer gemakkelijk te hanteren, ik vond hem zelfs behoorlijk wendbaar. Maar stofzuigers die tegelijkertijd kunnen schoonmaken zijn over het algemeen niet goed in beide (stofzuigen, schoonmaken), dus ik zal proberen te zien of Dreame geslaagd is in de uitdaging om beide functies te combineren zonder opofferingen te hoeven maken.

Dreame H11 / Pro


De Dreame H11 is er in twee versies, er is de Dreame H11 en de Dreame H11 Pro. Ik heb de Pro versie getest, maar veel van de inhoud van dit artikel zal ook van toepassing zijn op de Dreame H11.

Wat zijn de verschillen tussen de twee versies?
Het grootste verschil is de kracht. De Dreame H11 heeft een zuigkracht van 5500pa en dit plaatst hem boven de rest van de robotstofzuigers.
De H11 Pro is verkrijgbaar in het zwart waar de H11 verkrijgbaar is in het wit, de H11 heeft geen sensor om de zuigkracht aan te passen aan het gedetecteerde vuil.

Dreame H11 Max prijs
Uitpakken


dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 4

Ik ben altijd verbaasd over de complexiteit van vacuümverpakkingen en noteer de plaats van de voorwerpen in de doos, zodat ik na afloop van mijn test alles weer in de oorspronkelijke staat kan terugbrengen. Het is niet nodig alles terug in de doos te stoppen, dus dit probleem illustreert alleen maar dat deze dozen op een tamelijk ingewikkelde manier zijn georganiseerd, zodat alles zorgvuldig kan worden verpakt zonder dat de artikelen elkaar raken.

De doos bevat het hoofdgedeelte van de stofzuiger, dat bestaat uit twee waterreservoirs (één voor schoon water, één voor vuil water), een grote ronde zeef en een roterende borstel die kan worden gekanteld om de hoogte van de stofzuiger aan je lengte aan te passen. De watertanks geven hem een zeer massief uiterlijk, maar laat dat niet je enige indruk zijn, want de greep is zeer natuurlijk.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 20


Er is een handgreep verkrijgbaar om de stofzuiger gemakkelijker te kunnen hanteren, maar je kunt er ook de zuigkracht mee starten, de zuigstand wijzigen en de reiniging van de borstel starten wanneer de stofzuiger op zijn laadstation staat. Deze handgreep ziet er dun uit in vergelijking met de stofzuiger, maar ik was verbaasd dat hij niet doorbuigt bij het hanteren van de stofzuiger, je kunt de stofzuiger zonder problemen aan deze handgreep optillen.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 10


De roterende borstel heeft twee soorten textuur om het vuil beter vast te pakken en in het zuiggedeelte te brengen. Deze borstel is vrij dicht, hij gebruikt geen vleugels zoals de Dreame T20/T30, dus hij is niet ontworpen om grote voorwerpen op te zuigen. Deze stofzuiger moet dus worden gezien als een schoonmaakhulpmiddel dat zuigkracht gebruikt om vuil water op te vangen.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 21


Met het docking station kan de stofzuiger rechtop worden gezet. Eenmaal in de houder, begint het station met het opladen van de batterij, maar je kunt ook een borstelreiniging activeren die de borstel snel ronddraait op de houder om hem te reinigen.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 42


De watertanks zijn van verschillende grootte. De schoonwatertank heeft een inhoud van 500 ml, de vuilwatertank 900 ml. De tanks zijn gemakkelijk los te koppelen van de hoofdstam en door de transparante wand kun je de vulstatus ervan zien.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 25


De doos bevat de stofzuiger, twee reservoirs, twee borstels, een vervangend hepa-filter (naast het reeds geïnstalleerde filter), een stofzuigerreinigingsborstel en de standaard. De hele set weegt ongeveer 5 kg.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 36


Functioneren


dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 39

De bediening van de Dreame H11 Max is zeer eenvoudig. Eerst bevestigt je de steel aan de stofzuiger, daarna heb je de keuze om de stofzuiger te starten in de automatische modus of in de waterrecuperatiemodus. De automatische modus detecteert het te reinigen gebied en de hoeveelheid vuil om het tempo aan te passen.

Het display is zeer groot en toont het batterijniveau, maar zal ook anders oplichten als de borstel bijvoorbeeld vast komt te zitten in een tapijt. Met zo'n groot scherm had Dreame het wat beter kunnen gebruiken om andere informatie weer te geven, zoals op de T20/T30 serie. Het scherm wekt de indruk aanraakgevoelig te zijn, maar is dat niet.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 41


youtube previewyoutube preview


De hoofdborstel is gemotoriseerd, wat betekent dat de zuigkracht wordt ondersteund door de rotatie van de borstel, maar het betekent ook dat de stofzuiger zich uit zichzelf voortbeweegt, alsof je een hond aan de lijn houdt. In tegenstelling tot een hond zal je geen moeite hebben de stofzuiger onder controle te houden, want ondanks de stuwkracht die door de borstel wordt opgewekt, gaat hij gemakkelijk achteruit (behalve misschien op tapijten). De borstel is bekleed met een materiaal waarmee je het vuil echt geleidelijk van de vloer kunt borstelen.
dreame h11 max test review avis recensione revision opiniones recensie 33


Als je klaar bent met schoonmaken, moet je de stofzuiger weer rechtop zetten en beginnen met het schoonmaken van de borstel om te voorkomen dat het vuil erop opdroogt. Druk gewoon op de reinigingsknop.

youtube previewyoutube preview


Schoonmaak/afzuig test


De Dreame H11 Max heeft een zuigkracht van 10000pa, de normale versie heeft een zuigkracht van 5000pa. Dreame's robotstofzuigers gaan tot 4000pa (althans de modellen die ik getest heb). De H11 Max heeft een aanzienlijke zuigkracht in vergelijking met andere stofzuigers van hetzelfde merk. De H11 Max zuigt niet alleen stof op, maar maakt de vloer vochtig, maakt het vuil los en brengt het allemaal terug naar zijn vuilwatertank. Het is dus te vergelijken met een handmatige stofzuiger, behalve dat je niet hoeft te bukken en duwen om de hardnekkigste vlek eruit te krijgen, de Dreame H11 Max doet het voor je.

Robotstofzuigers/reinigers zijn autonoom en je hoeft niets te doen, behalve hun tank legen. Met de H11 moet je je verplaatsen met de stofzuiger, maar je profiteert van veel meer zuigkracht en je kunt de hoeken van je kamers goed schoonmaken waar een robotstofzuiger altijd beperkt is in het opzuigen van al het vuil.

youtube previewyoutube preview


U kunt deze stofzuiger gebruiken om tapijten schoon te maken, de combinatie van water en borstel verwijdert snel oppervlaktevuil, maar ik vind dat het vuil in de onderste laag van het tapijt lijkt te blijven kleven aan het tapijt.
youtube previewyoutube preview


Ik heb ook een schoonmaaktest gedaan met ahornsiroop door het een tijdje op de vloer te laten drogen, het is het soort vloeistof dat vrij hard aan de tegels blijft kleven. De Dreame H11 slaagde erin de siroop in twee gangen te verwijderen en de vloer plakte helemaal niet meer na de tweede gang.
youtube previewyoutube preview


Autonomie


De robots die ik tot nu toe heb getest boden gemakkelijk meer dan twee uur autonomie, dit is niet het geval met deze stofzuiger. De zuigkracht is twee keer zo hoog als bij de Dreame Z10 Pro, dus het is niet verwonderlijk dat de autonomie niet zo goed is. Wanneer je de stofzuiger start, zul je zien dat het batterijpercentage zeer snel daalt tot ongeveer 30 minuten. Als je een groot gebied moet schoonmaken, kan het zijn dat je de reiniging in meerdere keren moet doen (en moet wachten tot de stofzuiger weer is opgeladen).

Bedrijfslawaai


De Dreame H11 Max is aanzienlijk luider dan een robotstofzuiger, wat niet verrassend of abnormaal is voor een stofzuiger van dit type. Ik heb een geluidsniveau van rond de 80db gemeten in de buurt van de borstel.

youtube previewyoutube preview


Maniabiliteit


De vorm van de stofzuiger doet hem massief en stijf lijken, maar de stofzuiger is eigenlijk heel beweeglijk, want hij kan niet alleen op en neer scharnieren bij de borstel, maar hij kan ook draaien dankzij de handgreep. Hierdoor kun je de stofzuiger in twee richtingen manipuleren en kun je letterlijk de oriëntatie van de borstel veranderen zonder de stofzuiger te hoeven optillen of verplaatsen.

youtube previewyoutube preview


Test/Eindevaluatie


De Dreame H11 Max is een beetje een exotische stofzuiger vergeleken met wat ik eerder heb getest. Hij ziet eruit als een rechtopstaande stofzuiger, maar heeft twee waterreservoirs, zodat hij kan worden omgevormd tot een stofzuiger. De Dreame H11 Max is ontworpen om je te helpen bij het schoonmaken van je huis door een combinatie van watertoevoer, een gemotoriseerde schoonmaakborstel en een vuilwaterterugwinsysteem.

Ik was positief verrast door de reinigingscapaciteit van deze stofzuiger, want de roterende borstels schrapen letterlijk over je tegels om het vuil los te maken en de zuigkracht van de Dreame H11 maakt het mogelijk om vuil water op te zuigen. Dit type stofzuiger is meer werk dan een robotstofzuiger omdat je hem moet leiden, maar hij is efficiënter dan een robot en hij kan gemakkelijk hoekjes schoonmaken waar een robot nooit al het vuil zal kunnen krijgen. De Dreame H11 Max daarentegen gaat niet onder meubels, daar is hij veel te groot voor.

Sterktepunten

- efficiënte reiniging (de beste die ik tot nu toe heb getest)
- vermindert aanzienlijk de inspanning voor het schoonmaken
- gemakkelijk te gebruiken / onderhouden
- gemakkelijk te hanteren ondanks de grootte van het product
- groot display met duidelijke aanwijzingen

Zwakke punten

- te groot om onder meubels te passen, alleen bruikbaar op de vloer
- autonomie en lange oplaadtijd
- aanzienlijk zwaarder dan een gewone rechtopstaande stofzuiger

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden