Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Yeedi 2 Hybrid & KC650 / k700 test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Yeedi 2 Hybrid prijs
Uitpakken
Eerste start
Preview
Configuratie met de app
Eerste test / automatische modus
Tweede test / automatische modus
Gepersonaliseerde test / zonetargeting
Lawaai
Autonomie
Blokkeren
Concurrentie
Google Assistant / Alexa
Mijn mening
Connected Objects Test Reviews Nl

Yeedi 2 Hybrid & KC650 / k700 test / review


Gepubliceerd op: 27-04-2021 / gewijzigd: 01-10-2023

Ik test meestal smartphones of projectoren, maar ik heb een beetje gediversifieerd door alledaagse voorwerpen te testen die net zo handig zouden kunnen zijn als een telefoon. Ik laat me verleiden door een paar met elkaar verbonden objecten, gaande van de camera naar de tandenborstel. Deze keer ga ik een robotstofzuiger / stofzuiger aanpakken en uiteraard heeft dit soort stofzuiger niets te maken met het type stofzuiger dat onze ouders 20 jaar geleden gebruikten, het zijn producten voor nerds. Ik had ongeveer 5 jaar geleden al een robotstofzuiger van dit type gekocht, ik gebruik hem nog steeds. De Yeedi 2 Hybrid die ik in dit artikel zal testen, is geavanceerder dan degene die ik thuis heb, hij stelt je niet alleen in staat om te stofzuigen en te reinigen (tegelijkertijd), maar hij brengt ook zijn omgeving in kaart en heeft veel configuratiemogelijkheden.

Ik ga de Yeedi 2 Hybride robotstofzuiger / -zuiger testen, maar een groot deel van deze test zal ook gelden voor de Yeedi K650- en K700-modellen. Hier is een overzicht van de verschillen tussen deze verschillende modellen:

Yeedi K650

De Yeedi K650 komt overeen met het instapmodel, het is de goedkoopste robotstofzuiger in het Yeedi-bereik op het moment van schrijven. Hier zijn enkele kenmerken:
- functie: stofzuiger
- zuigkracht: 2000pa
- capaciteit stofreservoir: 800 ml
- 56 dB in stille modus
- 130 minuten autonomie


SPECIALE AANBIEDING / Yeedi K650
Prijs: € 199 Prijs met coupon: 129,99 € Promotiecode: QEX8CEXL Link: Amazon


Yeedi K700

De Yeedi K700 is een stofzuigerrobot die een camera gebruikt om zijn weg te vinden en zijn omgeving in kaart te brengen. Hier zijn enkele kenmerken:
- functie: stofzuiger en stofzuiger
- zuigkracht: 2000pa
- stofcontainer: 600 ml
- autonomie 110 minuten


SPECIALE AANBIEDING / Yeedi K700
Prijs: 259,99 € Prijs met coupon: 189,99 € Promotiecode: automatische toepassing in het winkelmandje Link: Amazon


Yeedi 2 Hybrid
De Yeedi 2 Hybrid is een robotstofzuiger en -zuiger met behulp van een camera om je weg te vinden en je omgeving in kaart te brengen. Dit model combineert het beste van de andere twee modellen met een grotere zuigkracht (2500 pa), minder bedrijfsgeluid, 200 minuten autonomie en controle door de applicatie of Alexa / Google. De stofcontainer heeft een capaciteit van 430 ml en de watertank heeft een capaciteit van 240 ml


SPECIALE AANBIEDING / Yeedi 2 Hybrid
Prijs: 299,99 € Prijs met coupon: 229,99 € Promotiecode: SRBEPIHL Link: Amazon


Yeedi 2 Hybrid prijs
Uitpakken


yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 1
Als ik pakjes ontvang, kan de postbode vaak tevreden zijn met het doorgeven van het pakket over mijn hek en doet hij dat meestal met één hand. Toen ik de Yeedi 2 Hybrid ontving, moest ik het hek ervoor openen omdat de Yeedi 2 Hybrid vrij groot is (47x40cm) en behoorlijk zwaar (meer dan 5 kg). Mijn "oude" iLife-robotstofzuiger was nauwelijks groter dan een bord. De doos bevat de robot, twee borstels voor de stofzuiger die je volstaat om op de daarvoor bestemde steun te drukken (elke borstel heeft zijn kleur, je kunt niet fout gaan), een stofreservoir, een stofreservoir water, een herbruikbaar dweil, een paar wegwerpmoppen en een dockingstation.

Eerste start

yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 6
De Yeedi 2 Hybrid is een ultraeenvoudig product om te gebruiken, het is niet het soort product waarvoor je een handleiding nodig hebt (zelfs als er een handleiding in de doos zit), je hoeft deze alleen maar aan te zetten (knop onder de motorkap) en dan op de startknop te drukken. De stofzuiger / stofzuigerrobot gaat vervolgens op verkenning om je huis in kaart te brengen. JeU hoeft geen app te gebruiken om het te gebruiken, het kan volledig stand-alone werken. Anderzijds helpt de applicatie je om het te configureren, zodat je een reinigingsprogramma kunt kiezen, de intensiteit kunt kiezen, reinigings- / uitsluitingszones kunt aanmaken, reinigingen kunt plannen, ... Ik zal later in meer detail op de applicatie terugkomen. Dit artikel.

Preview

yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 10
De Yeedi 2 Hybride robotstofzuiger is cirkelvormig zoals alle robots van dit type, het ontwerp is verfijnd omdat, afgezien van de ontstekingsknop en de camera, het oppervlak De bovenste van de Yeedi 2 Hybrid is helemaal glad. Het oppervlak is ook behandeld om klauwen van honden / katten te weerstaan voor het geval je huisdier de robot voor een speelkameraadje ziet.
yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 15
De motorkap gaat met een druk op de knop omhoog, het geeft toegang tot de ontstekingsknop en het wifi-netwerk verbindingsknop. Ook onder de motorkap vind je de stofbak en de watertank. Beide zijn heel gemakkelijk te verwijderen.
yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 20
De stofbak is groot genoeg voor dit soort producten, hij is minstens twee keer zo groot als mijn iLife-robotstofzuiger. Het is uitgerust met twee series filters om stof en allergenen vast te houden, dit zijn HEPA-filters die kunnen worden gereinigd.
yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 16
De watertank wordt aan de achterkant van de robot geplaatst, hierdoor kan de robot tegelijkertijd stofzuigen en schoonmaken doordat het afzuigen aan de voorkant van de robot gebeurt en het schoonmaken aan de achterkant. De dweil moet onder de tank worden bevestigd. Je moet de tank voeden met gezuiverd water, ik kan me voorstellen dat het een beetje lijkt op een strijkijzer, je moet de robot beschermen tegen kalk. Het is het beste om de dweil te bevestigen voordat je de tank vult, want zelfs als de tank luchtdicht is, kunnen er een paar druppels ontsnappen als je hem omdraait om de dweil te plaatsen.

youtube previewyoutube preview


Configuratie met de app

Ik heb een Samsung-telefoon gebruikt voor deze test, maar dat maakt niet uit, want de Yeedi-app is beschikbaar voor alle Android- en iOS-telefoons. Het is daarom noodzakelijk om te beginnen met het downloaden van de applicatie en deze te installeren. Je moet dan een account aanmaken bij Yeedi. De configuratie van de vacuümrobot is heel eenvoudig. Nadat je je account heeft aangemaakt, moet je je applicatie verbinden met je wifi-netwerk. De applicatie detecteert actieve wifi-netwerken, kies gewoon je netwerk en voer je wachtwoord in. Even een kleine opmerking, de robot werkt in 2,4 Ghz, dus je moet een wifi-netwerk kiezen met deze frequentie. Nadat je de applicatie met wifi hebt verbonden, moet je verbinding maken met de robot om deze aan je applicatie te koppelen, maar dit gebeurt automatisch, volg gewoon de instructies op het scherm.

Ik had nog nooit van Yeedi gehoord voordat ik dit product testte en ik sta versteld van de kwaliteit van deze applicatie, zelfs de vertalingen van de teksten zijn goed. De app is goed ontworpen, ik heb geen problemen gehad met het installeren van de robot en het duurt niet langer dan 2 minuten.Eerste test / automatische modus

yeedi 2 hybrid k650 k700 test avis review recensione bewertung analisis 7
De Yeedi 2 Hybrid is een robotstofzuiger die eerst de omgeving moet begrijpen waarin hij zich bevindt om effectief te zijn. Het is daarom raadzaam om de deuren te openen, rondslingerende voorwerpen op de grond op te pakken, stoelen te verwijderen of iets anders dat de robot zou kunnen hinderen. Ik heb de app niet gebruikt om de robot voor het eerst te starten, ik heb gewoon op de startknop gedrukt. De robot wreef eerst een beetje over zijn dockingstation, maar ging snel op zoek naar een muur en nadat hij een muur had gevonden, begon hij door de eerste kamer te lopen en stapte hij geleidelijk weg van de eerste muur die hij tegenkwam. In tegenstelling tot mijn vorige robot, reist de Yeedi 2 Hybrid meestal in een rechte lijn totdat hij een obstakel raakt, en vervolgens probeert hij weer in een recht pad te komen om parallelle strepen te creëren. Mijn vorige robot reed vanaf het begin overal heen.

De eerste test duurde 65 minuten voor een oppervlakte van 43m². De batterij was niet leeg, maar de robot voelde dat zijn werk gedaan was, dus keerde hij vanzelf terug naar zijn dockingstation. De robot bracht de kamers waartoe ik hem toegang had correct in kaart, er zijn enkele verschuivingen in de tekening van de muren, maar het komt van meubels die de toegang tot de muur blokkeerden.Met deze eerste kaart heb je een schema van je huis en een indicatie van het stofzuigen. Ik had het laagste zuigniveau gebruikt en voor het schoonmaken ook het laagste waterpeil. De stofbak was vol, de waterbak bevatte nog meer dan 50% water. Over het algemeen werkte de afzuiging goed omdat al het kleine alledaagse vuil verdwenen was. De vlekken op de vloer waren daarentegen niet goed schoongemaakt en sommige kwamen van mijn aanwezigheid. Ik volgde de robot om hem te filmen, maar omdat hij een spoor van water achter zich laat, liep ik over de natte grond en maakte ik voetafdrukken terwijl ik de robot volgde. Hoewel er nog een paar vlekken waren, was het vuil duidelijk zichtbaar op de dweil.Tweede test / automatische modus

De dag na de eerste test heb ik de robot opnieuw opgestart in de automatische modus, maar ik heb de zuigkracht verhoogd en het waterverbruik verhoogd. De robot kent de plaatsen, hoeft niet meer te zoeken en gaat direct op pad om door de kamers te bladeren door parallelle stroken te volgen. De waterweerstand is hier belangrijker en de robot maakt ook meer geluid door het hogere zuigniveau. Het spoor van water is duidelijker zichtbaar:

yeedi 2 hybrid k650 k700 photo 4
De robot reist door de delen door parallelle stroken te tekenen, maar door gedeeltelijk terug te keren naar de vorige strook, wordt voorkomen dat er sporen van water achterblijven. Deze tweede test duurde 63 minuten voor hetzelfde oppervlak. De stofbak was bijna leeg, maar de dweil was vuiler dan de dag ervoor.
yeedi 2 hybrid k650 k700 photo 5
Het schoonmaken was efficiënter dan de dag ervoor, maar ik ontdekte dat sommige van de voetafdrukken die ik achterliet nog steeds zichtbaar waren.
yeedi 2 hybrid k650 k700 photo 6
Om te proberen het probleem op te lossen, schakelde ik over naar de aangepaste modus om specifiek gebieden te targeten die nog steeds vuil waren.

Gepersonaliseerde test / zonetargeting

Zodra de robot je huis in kaart heeft gebracht, kun je een naam geven aan de verschillende zones (bijv .: badkamer, keuken, ...), zodat je de robot zorgt voor een enkele ruimte in plaats van het hele huis schoon te maken. Je kunt nog verder gaan door handmatig een gebied te selecteren, je moet een rechthoek op de kaart van je huis maken en de robot zal naar dit gebied gaan om te beginnen met schoonmaken.Ik vond deze functie bijzonder handig omdat je soms geen volledig schoonmaakprogramma hoeft te draaien. Als je kind of huisdier iets op de grond heeft gemorst, kun je de robot rechtstreeks naar dit gebied sturen. Ik was positief verrast door de snelheid waarmee de robot het getroffen gebied vindt, hij stoot niet overal op de weg, hij komt meteen ter zake (tenzij je de positie van je meubels hebt veranderd.

Voor deze aangepaste test had ik de robot in de dweilmodus gezet omdat de stofzuiger zijn werk al had gedaan. Ik vroeg hem ook twee keer te passeren in het aangewezen gebied om er zeker van te zijn dat hij goed schoonmaakt., Het resultaat?
yeedi 2 hybrid k650 k700 photo 7
De voetafdrukken zijn verdwenen, de tweede gang van de robot was efficiënter. Ik heb echter enkele vlekken in de keuken die de robot niet wist te verwijderen, zelfs niet na twee passages en hier bevinden zich de grenzen van de robot. hardnekkige vlekken (bv. vruchtensap) hebben de tijd om te drogen, de robot zal er niet per se in slagen ze schoon te maken. De robot slaagde er echter in om na elke schoonmaakbeurt zijn basis te vinden, dus de locatie is echt effectief.

De robotstofzuiger is effectief. cient voor al het alledaagse stof en het is ook effectief voor haar, haar, diervoeder, vogelzaad of veren. De robot worstelt soms in de bochten om er zeker van te zijn dat hij overal is gepasseerd en het resultaat is echt goed.

De robotreiniger is effectief voor oppervlakkige vlekken zoals voetafdrukken (voeten of poten) of vloeistoffen die onlangs zijn gemorst. Als de robot regelmatig wordt gebruikt, kun je er ruimte voor maken om je huis schoon te maken, maar hij zal zeker geen persoon kunnen vervangen voor de moeilijkere vlekken. Het kan het schoonmaken met een schoonmaakproduct niet vervangen, omdat het het gemorste water niet opneemt.

Lawaai

De Yeedi 2 Hybrid is niet erg luidruchtig in de standaardmodus, ik heb tussen 50 en 55 dB gemeten op 1 meter van de stofzuiger, dus hij kan 's nachts draaien, mits je dat niet doet slaap in de buurt van de stofzuiger. Het is ook belangrijk om het volume van de stem te verlagen, omdat de stofzuiger spraakzaam is en je wakker kan maken om je te laten weten dat hij klaar is met zijn werk. Als je de modus met de hoogste zuigkracht gebruikt, neemt het geluid toe tot boven de 70 dB. Mijn oude robotstofzuiger was onder alle omstandigheden boven de 70dB, dus dat is een positieve verandering voor mij.

Autonomie

Yeedi kondigt een autonomie van 200 minuten aan, maar dat vind ik een beetje optimistisch. Mijn schoonmaakruimte van 43 m² was in 63 minuten schoongemaakt. Ik was de reiniging begonnen met 100% batterij en eindigde met ongeveer 15%. Het is duidelijk dat mijn eerste tests zeker meer energie hebben verbruikt omdat ik alle functies van de stofzuiger heb geprobeerd.

Blokkeren

De Yeedi 2 Hybrid wordt geblokkeerd in geval van problemen. Tijdens mijn eerste test zoog de stofzuiger een stoffen klem op die mijn zoon waarschijnlijk ergens had laten liggen. De grijper kwam vast te zitten in het draaisysteem van de stofzuiger en kwam vast te zitten. De stofzuiger waarschuwde me vocaal en via de app dat hij was geblokkeerd, hij doet het drie keer en stopt dan. Om het probleem op te lossen, open je gewoon het luik onder de stofzuiger, neem je het draaisysteem eruit, maakt het schoon en plaats je het terug. Zet de stofzuiger terug waar hij gebleven was, anders kan hij niet langer zijn lagers vinden.

Concurrentie

De Yeedi 2 Hybrid houdt duidelijk niet van concurrentie, hij duwde mijn oude robotstofzuiger opzij en nam het laadstation weg. Thuis om te voorkomen het van het opladen.

yeedi vs ilife

Google Assistant / Alexa

Ik heb geprobeerd de robotstofzuiger aan te sluiten op mijn Google Home-netwerk, maar het is nooit in de lijst met vindbare apparaten. Dit is het soort dingen dat na een update nog steeds kan veranderen. Ik heb thuis geen op Alexa gebaseerd systeem, dus ik kon deze mogelijkheid niet testen.

Mijn mening


Ik had nog nooit van Yeedi gehoord voordat ik dit product testte, het is een nieuw merk en toch ben ik onder de indruk van de volwassenheid van het product. De markt voor robotstofzuigers werd ooit gedomineerd door traditionele merken, maar tegenwoordig zijn er veel Chinese merken ontstaan die complete producten aanbieden die met hen kunnen concurreren.

De Yeedi 2 Hybrid is niet alleen een mooi object, hij biedt een effectieve zuigkracht en dankzij het geleidingsprogramma kan hij stof opzuigen in de hoeken die door mijn vorige robot werden genegeerd. De Yeedi valt je huis aan met een zeer systematische aanpak en doorkruist de kamers in parallelle stroken. Zodra hij een obstakel tegenkomt, zal hij proberen de vorm ervan te bepalen om het hele gebied rond het obstakel schoon te maken. De locatie van meubels is behoorlijk effectief.

Met de Yeedi-applicatie kun je je robot nog beter gebruiken door de zuigkracht, het te gebruiken waterpeil en de te reinigen gebieden te configureren. Zelfs als de robot zonder de applicatie kan werken, heeft de applicatie een echte meerwaarde en ben ik geen bugs tegengekomen.

De krachten:

- goede zuigkracht
- efficiënt reinigingsalgoritme, mogelijkheid om obstakels te omzeilen en in hoeken schoon te maken
- verminderd bedrijfsgeluid in standaardmodus
- gebruiksgemak
- zeer praktische app
- bespaart veel tijd voor alledaags vuil

Zwakke punten:

- de robot is groot genoeg, dus hij zal niet overal heen gaan
- de robot is behoorlijk zwaar, maar a priori zul je hoeft het niet aan te pakken
- schoonmaken met een dweil zal een mens niet vervangen voor hardnekkige vlekken
- de tweede passage in gepersonaliseerde modus gaat niet overal heen
Blitzwolf BW-WA3 Pro 120W: test / recensie
Wil je je muziek overal mee naartoe nemen? De 120W Blitzwolf-speaker moet een zeer breed publiek aanspreken (behalve misschien degenen die je gaat storen met het geluid)
Oclean X Pro Elite: test / review
Ik had nog geen elektrische tandenborstel getest op mijn blog omdat ik het belang er niet van inzag, de Oclean X Pro Elite liet zien dat een tandenborstel een interessant product kan zijn!
Yeedi 2 Hybrid (+ KC650 / K700) : test / review
Eind 2020 heb ik gediversifieerd door connected objecten voor thuis te testen en het is een goede manier om het nuttige met het aangename te combineren. Deze keer pak ik een verbonden stofzuiger / dweilrobot aan.
Oclean Flow : test / review
Er is misschien niets spannends aan het testen van een tandenborstel, maar als hij erg effectief is, wordt het meteen een stuk interessanter!
Xiaodu Smart Buds: test / review
De Chinese reus Baidu brengt een draadloze headset op de markt en voor 20€ is dat een groot succes. Het geluid is goed en de positie in het oor bevalt me erg goed.
Oclean X10: test / review
De Oclean X10 is een eersteklas tandenborstel met efficiënt poetsen en een vereenvoudigde (geen app) benadering voor het instellen van de borstel.
Decoratie-idee: Govee Glide - LED muziek
Ben je op zoek naar een origineel idee om je feestjes te verlevendigen? De Govee Glide LED's bieden je een aanpasbare verlichting met muziek.
Imilab C21 bewakingscamera: test/review
Voor minder dan 50€ kan je veel bewakingscamera's vinden, maar de kwaliteit is niet altijd goed. De Imilab C21 filmt in 2.5k en kleurt de beelden 's nachts in.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen