Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Oclean Flow: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Wie is Oclean?
Speciale aanbieding
Uitpakken
Schone stroom
Features
Bedrijfslawaai
Autonomie
Dagelijkse ervaring
Test Advies/Conclusie
Connected Objects Test Reviews Nl

Oclean Flow: test / review


Gepubliceerd op: 25-12-2021 / gewijzigd: 01-10-2023

Ik begon producten te testen met een zeer eenvoudige regel. Aangezien deze blog een hobby is, moet ik producten testen die ik dagelijks gebruik, zodat ik geen extra tijd hoef te vinden om andere producten te testen. Ik begon met het testen van smartphones, maar diversifieerde na verloop van tijd en vorig jaar testte ik mijn eerste aangesloten tandenborstel. Het is een eenvoudig product (zelfs voor een aangesloten tandenborstel) en een die ik elke dag gebruik, ik had er nog niet eerder over nagedacht.

Ik heb eerst de Oclean X Pro Elite getest, die het neusje van de zalm is bij Oclean. Deze tandenborstel heeft mijn Oral-B borstel voortijdig met pensioen gestuurd en na bijna een jaar gebruik heb ik nog geen opvolger gevonden. Oclean lanceert eind 2021 een nieuw model, Oclean Flow genaamd, en ik dacht dat ik het eens moest proberen om te zien of ik deze borstel even goed zou vinden als de eerste.

Wie is Oclean?


Ik dacht dat het interessant zou zijn om te weten waar dit product vandaan komt, voordat je een product koopt dat in je mond terechtkomt. Oclean is een Chinees merk met wereldwijde ambities. Oclean brengt mondverzorgingsproducten op de markt en positioneert zich meer in het topsegment van de markt om te concurreren met bekende merken als Oral-B. Oclean is geen klein bedrijfje dat tandenborstels maakt in een garage, Oclean bestaat al een paar jaar en heeft al veel modellen op de markt gebracht voordat ik hun producten ontdekte.

Ik heb nu iets meer dan een jaar ervaring met het merk en ik ben heel tevreden. Si une de mes brosses à dents Oclean devait se retourner contre moi et me poursuivre en sautillant, je n'hésiterais pas à partager mon expérience.

Speciale aanbieding


Voor deze kerst heeft Oclean een speciale aanbieding voor gezinnen:
Offres de Noël

De kerstaanbieding bestaat uit 3 pakketten:
Oclean Flow borstel wit + blauw + 8 reserveborstels (€ 63,95)
Oclean Air 2 borstel wit + groen + 8 reserveborstels (81,95€)
Oclean X Pro borstel blauw + roze + 8 reserveborstels (144,95€)
oclean flow offers


Uitpakken


oclean flow test review avis recensione prueba opinion beoordeling 1

De doos van de Oclean Flow is radicaal anders dan die van het vorige model, men kan in één oogopslag zien dat Oclean zich richt op een jonger publiek. De doos bevat het gebrek, een borstel, een USB-C kabel en een handleiding. Je kunt andere borstels kopen op de Oclean website, ik heb het al gedaan voor het vorige model, het werd zeer snel geleverd.Schone stroom


oclean flow test review avis recensione prueba opinion beoordeling 8

De Oclean Flow tandenborstel is duidelijk gericht op een mobieler en jonger publiek dan de vorige borstel die ik heb getest. De Oclean Flow is niet uitgerust met een scherm om hem te configureren, noch moet je een applicatie te gebruiken om de instellingen te beheren. De Oclean Flow biedt dus een vereenvoudigde ervaring, hij heeft knoppen op de handgreep om van de ene voorgeconfigureerde stand over te schakelen naar de andere.

De door de borstel aangeboden modi zijn als volgt:
- ochtendstand met medium borstelbeurt (sterkte 3 op 5)
- nachtstand met intensievere poetsbeurt (sterkte 5 op 5)
- standaardmodus met intensieve borstelbeurt (sterkte 4 op 5)
- whitening mode (sterkte 4 van 5)
- zachte modus (sterkte 2 op 5)
Naast de intensiteit verandert het gedrag van de borstel afhankelijk van de gekozen modus. Elke modus volgt een cyclus van 2 minuten met om de 30 seconden een microtrilling om aan te geven dat je van kant moet veranderen. Je kunt je mond dus in 4 zones verdelen (linksboven, rechtsboven, linksonder, rechtsonder) en elke zone 30 seconden poetstijd geven. Hier is een video waarin ik het effect van de verschillende modi op het penseel laat zien.
youtube previewyoutube preview


Features


oclean flow test review avis recensione prueba opinion beoordeling 7

Het testen van een elektrische tandenborstel is veel gemakkelijker dan het testen van een telefoon, de kenmerken kunnen in een paar kernpunten worden samengevat. Ten eerste is er de autonomie. De Oclean Flow is uitgerust met een 2500 mAh batterij, dat is ongeveer de helft van een smartphone batterij...voor een tandenborstel! Ik was positief verrast door de autonomie van de X Pro Elite, deze Oclean Flow zou het nog beter moeten doen.

De Oclean Flow kan 38000 trillingen per minuut maken en met zo'n snelheid voel je de bewegingen niet zozeer, tenzij je de borstel tegen je tanden draait, dan voel je de trillingen in je hele kaak. De Oclean X Pro Elite was iets sneller, maar ik denk dat ik in het gebruik niet al te veel verschil zou moeten zien.

U hoeft de tandenborstel niet op een standaard te zetten om hem op te laden, een eenvoudige USB-C-kabel is alles wat je nodig hebt (de kabel wordt meegeleverd). Ik zou dit dus zowel als een positief als een negatief punt kunnen beschouwen, want een basis betekent dat je de tandenborstel niet uit de badkamer hoeft te halen, maar een kabel betekent ook dat je geen basis bij je hoeft te dragen. Dit is een positief punt voor een nomadisch publiek en een negatief punt voor een sedentair publiek.

Oclean heeft gekozen voor eenvoud met dit model, geen configuratie vereist, je gebruikt een van de voorgeconfigureerde standen en dat is het.

Bedrijfslawaai


Toen ik mijn eerste Oclean testte, vergeleek ik het geluid met dat van mijn Oral-B, die veel luider was. Zal de Oclean Flow net zo stil zijn als de X Pro Elite? Laten we eens een kijkje nemen met de volgende video.
youtube previewyoutube preview

De X Elite Pro is duidelijk de stilste, de Oclean Flow maakt iets meer lawaai afhankelijk van de stand die je kiest, maar hij maakt beduidend minder lawaai dan de Oral-B.

Autonomie


Oclean adverteert met een batterijlevensduur van 180 dagen voor dit model, dit klinkt misschien als veel, maar het is heel goed mogelijk. Met het vorige model had ik een autonomie van 70-90 dagen en aangezien deze borstel minder energie zou verbruiken en een grotere batterij heeft, zou de autonomie beter moeten zijn, maar ik heb hem nog niet 180 dagen kunnen gebruiken om dat te controleren.

Dagelijkse ervaring


Ik heb maar een paar dagen de tijd, maar het is genoeg voor mij om een eerste ervaring te delen. Ik was positief verrast door de sterkte van de trillingen, want in de "nacht"-stand zijn de trillingen even sterk als bij het topmodel. De intensiteit en het type van borstelen varieert dan naar gelang uw voorkeur. De bediening is heel eenvoudig, druk gewoon een paar keer op de aan/uit-knop om van de ene modus naar de andere over te schakelen. De bewegingen van de borstel verwijderen het vuil tussen de tanden en op de tandvleeslijn, ik heb hetzelfde frisse gevoel als met het topmodel. Ik voelde geen pijn in mijn tandvlees zoals met de Oral-B.

De greep lijkt sterk op die van het Elite-model, het gewicht en de grootte zijn vergelijkbaar, je moet wel wennen aan de grootte van de borstel, want hij is echt groot. De coating is volledig glad, waardoor hij moderner aanvoelt dan de Elite-versie, maar aan de andere kant is het handvat glibberiger.

Test Advies/Conclusie


Het belangrijkste doel van een tandenborstel is te zorgen voor een goede tandhygiëne en deze nieuwe Oclean Flow is bijna net zo effectief als het Elite-model. Het is niet mogelijk om uw poetsprogramma aan te passen, maar de beschikbare programma's zijn gevarieerd genoeg om het programma te vinden dat het beste bij je past. Ik verkies de nachtstand boven de andere, omdat die de meest intense beweging heeft. Net als de Elite zal deze tandenborstel uw tandvlees niet beschadigen, de trillingen zijn intens maar niet zo intens dat ze je pijn doen. De kwaliteit van het poetsen is ontegenzeggelijk een sterk punt van deze tandenborstel.

Dankzij de autonomie kan je hem meenemen op reis zonder te moeten nadenken over het opladen, dit was al het geval voor het Elite model maar de autonomie is nog belangrijker bij deze Oclean Flow.

Samengevat, de kwaliteiten:
* reinigingsefficiëntie
* autonomie
* gebruiksgemak
* lawaai
* borstels compatibel met andere modellen

Naast de kwaliteiten, vond ik ook enkele zwakke punten. Dit zijn geen blokkeringsproblemen, maar aangezien ik een meer geavanceerd model testte, waren mijn eisen ook hoger:
* overschakelen van de ene modus naar de andere gebeurt één voor één, dus je moet alle modi doorlopen voordat je bij de gekozen modus bent
* het is niet mogelijk in de juiste stand te beginnen zonder de borstel aan te zetten, zodat je wat borsteltijd "verliest"
* de poetstijd is beperkt tot 2 minuten, terwijl je bij het Elite-model zelf de poetstijd kon kiezen en ik gewend was geraakt aan 3 minuten, dus teruggaan naar 2 was voor mij een achteruitgang
* het handvat is glad en glibberig als het nat isVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Seestar S50 telescoop: test / review
Heeft u uw hoofd in de sterren, maar heeft u geen tijd of zin om tijd te besteden aan het opzetten van een echte telescoop? De Seestar S50 is voor u gemaakt. Kies uw object en laat de telescoop de rest doen!
Blitzwolf BW-WA3 Pro 120W: test / recensie
Wil je je muziek overal mee naartoe nemen? De 120W Blitzwolf-speaker moet een zeer breed publiek aanspreken (behalve misschien degenen die je gaat storen met het geluid)
Oclean X Pro Elite: test / review
Ik had nog geen elektrische tandenborstel getest op mijn blog omdat ik het belang er niet van inzag, de Oclean X Pro Elite liet zien dat een tandenborstel een interessant product kan zijn!
Yeedi 2 Hybrid (+ KC650 / K700) : test / review
Eind 2020 heb ik gediversifieerd door connected objecten voor thuis te testen en het is een goede manier om het nuttige met het aangename te combineren. Deze keer pak ik een verbonden stofzuiger / dweilrobot aan.
Oclean Flow : test / review
Er is misschien niets spannends aan het testen van een tandenborstel, maar als hij erg effectief is, wordt het meteen een stuk interessanter!
Xiaodu Smart Buds: test / review
De Chinese reus Baidu brengt een draadloze headset op de markt en voor 20€ is dat een groot succes. Het geluid is goed en de positie in het oor bevalt me erg goed.
Oclean X10: test / review
De Oclean X10 is een eersteklas tandenborstel met efficiënt poetsen en een vereenvoudigde (geen app) benadering voor het instellen van de borstel.
Decoratie-idee: Govee Glide - LED muziek
Ben je op zoek naar een origineel idee om je feestjes te verlevendigen? De Govee Glide LED's bieden je een aanpasbare verlichting met muziek.
Imilab C21 bewakingscamera: test/review
Voor minder dan 50€ kan je veel bewakingscamera's vinden, maar de kwaliteit is niet altijd goed. De Imilab C21 filmt in 2.5k en kleurt de beelden 's nachts in.
Imilab C20 : test / review
De Imilab C20 is een instapmodel camera uit het Xiaomi ecosysteem. Hij biedt alles wat je van een camera mag verwachten tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Weer een geslaagde gok voor Xiaomi?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen