Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Val d’Anniviers Zwitserland

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. Je kunt je op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Groen.... of witte vallei
Toegang
Dorpen
Activiteiten
Reis Switserland

Val d’Anniviers Zwitserland


Gepubliceerd op: 20-01-2018 / gewijzigd: 20-01-2018Groen.... of witte vallei


Net als de Lötschental vallei begint de Val d' Anniviers aan de voet van de Rhône en de hoofdweg van de Valais (weg 9) en gaat zuidwaarts naar Zinal. Er is een vrij klassiek dallandschap met veel groen en een aantal kleine bergdorpjes. De Val leeft vooral op het ritme van het skiën in de winter, in de zomer is het de wandeltocht die overneemt als je niet te vroeg komt. We waren er in juni, er was nog sneeuw na 2000m en de meeste wandelroutes waren gesloten.


Reisdatum:
Juni 2016


Reisduur:
1 a 2 dagen
Toegang


De Val begint op het niveau van Sierre en strekt zich uit tot Zinal voor ongeveer dertig kilometer, dus de weg is erg kort en het is mogelijk om Zinal in minder dan een uur te bereiken, maar dit is natuurlijk niet erg interessant. Als u het gebied wilt bezoeken (voor een dag of meer) kunt u met de auto gemakkelijk van het ene dorp naar het andere springen, maar als u eenmaal in het dorp aankomt, moet u een parkeerplaats vinden omdat deze steden en dorpen niet ontworpen zijn om met de auto te gebruiken. Parkeren is net zo duur als overal anders, behalve tussen de seizoenen wanneer parkeren soms gratis is. En ja, u droomt niet van gratis parkeren in Zwitserland!

youtube previewyoutube preview


De belangrijkste stad (of dorp), Saint-Luc, ligt halverwege. U vindt er een gastvrij toeristenbureau dat u zal helpen om de beste activiteit te vinden. De officiële website (onder) dateert uit een ander tijdperk, dus het beste wat je kunt doen is er naartoe gaan en er meer over te weten komen bij het toeristenbureau.
val anniviers photo 3


Dorpen


Het is op een mooie zonnige dag met 30°C dat we naar Saint-Luc, het belangrijkste dorp van Val d' Anniviers, gaan. De weg die naar Saint-Luc waait is echt mooi, het draait de hele tijd en we gaan vrij snel omhoog rond 2000m en op dit moment van het jaar (in juni) ontmoeten we niemand. Saint-Luc is verlaten, men heeft de indruk in een spookdorp te zijn, appartementen zijn leeg en de meeste winkels zijn gesloten. Saint-Luc fungeert als toegangspoort tot de meeste skigebieden, dus's winters moet het dorp druk bevolkt zijn met mensen. Onze eerste prioriteit is de parkeergarage, er is er één direct aan de ingang van het dorp en een paar meter van het toeristenbureau.

In plaats van in cirkels rond te gaan zonder te weten waar we heen moeten, gaan we direct naar het toeristenbureau. Het was een goed idee omdat de meeste wandelpaden nog steeds onder de sneeuw lagen. We hoeven dus niet voor niets te rijden. De dame bij het toeristenbureau adviseert ons in plaats daarvan de paden te nemen die rond het dorp lopen. Deze paden zijn toegankelijk voor alle soorten publiek, ideaal voor een korte wandeling met een 3-jarig kind.

val anniviers photo 9


Zodra u verhuisd bent van de appartementen, herwint het dorp zijn authenticiteit. De straatjes zijn smal en zijn bekleed met houten chalets die door de zon zijn verbrand. We dalen af naar de stortvloed van de Moulins, die door bossen en weiden de berg afloopt. De torrent is ondanks de temperatuur nog steeds bekleed met enorme ijsblokken. Talrijke paden maken het mogelijk om rond het dorp afwisselend landschap te wandelen.

val anniviers photo 8


Activiteiten


Als u besluit om langer dan een dag in het dal te blijven, kunt u in de zomer of winter iets te doen hebben als u van natuurwandelingen houdt. Dit deel van Zwitserland is niet erg bewoond, dus u vindt hier niet veel andere activiteiten dan wandelen en fietsen.

In Saint-Luc is naast skiën in de winter een van de belangrijkste activiteiten het planeetpad. Dit is een gemakkelijk wandelpad gelegen op meer dan 2000m afstand waardoor u door het zonnestelsel kunt reizen door een prachtige bergwandeling. Elke planeet in het zonnestelsel wordt vertegenwoordigd met afstanden die zijn afgestemd op de werkelijke afstanden tussen planeten, vergezeld van een wetenschappelijke uitleg die voor kinderen begrijpelijk is. Het duurt ongeveer 3 tot 4 uur om de hele route te maken, maar kijk alstublieft of het pad open is voordat je gaat, we hebben die kans niet gehad omdat het half juni nog besneeuwd was!


[Hotels loc="Saint-Luc" city="-2553956"]Val d'Anniviers
De Val d' Anniviers, groen in de zomer en wit in de winter, is een typisch Zwitsers dal dat leeft op het ritme van skiën in de winter en wandelen in de zomer met respect voor het natuurlijke erfgoed.
Lötschental dal
Een prachtige weg die tussen de bergen waait, een gletsjerstroom van kristalhelder water en een gletsjer, alles op een afstand van 25km enkele hoogtepunten boven 3000m!
Emosson meer en dam
Vanaf de stuwdam kunt u twee (moeilijke) wandelingen maken in de hoogvlakte of de gemakkelijke route nemen met de mooie kabelspoorwegen en treinen.
Neuchatel
Neuchatel is veel meer dan alleen een tussenstop op een route dankzij het meer, de oude stad, de groene ruimtes en de kabelbaan.
Creux du Van (Neuchatel)
De Creux du Van rotsformatie biedt een spectaculair uitzicht op de vallei van de Neuchatel en heeft verschillende gemakkelijke wandelroutes.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Notificaties
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen