Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Lötschental dal

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. Je kunt je op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Dorpen, torrent en gletsjer
Toegang
Dorpen
Activiteiten
Gletsjer
Reis Switserland

Lötschental dal


Gepubliceerd op: 28-12-2017 / gewijzigd: 28-12-2017Dorpen, torrent en gletsjer


Het Lötschental dal begint aan de voet van de Rhône en de hoofdweg Valais (Highway 9) en eindigt 25 km verder langs de gletsjer. De vallei is een van die omwegen die u niet mag missen. De weg slingert zachtjes door de bergen en loopt door pittoreske dorpjes en het landschap is prachtig langs de weg. Er zijn veel mooie dingen te zien in Zwitserland, maar deze vallei moet deel uitmaken van uw reisroute.


Reisdatum:
Juni 2016


Duur:
1 to 3 days
Toegang


Om het Lötschentale dal te bereiken, moet je eerst route 9 nemen, die het hele Valais doorkruist. De toegang tot het dal is ergens halverwege tussen Sierre en Visp, de weg is correct aangegeven, maar als je Blatten aanwijst moet je gemakkelijk je weg vinden. De weg die het dal passeert is niet erg lang, slechts 25 km voor 30 minuten rijden. Het is niet lang, maar er zijn veel plaatsen waar je kunt stoppen, zodat je gemakkelijk een hele dag of zelfs meerdere dagen kunt doorbrengen als je in de omgeving verblijft en wilt gaan wandelen.

youtube previewyoutube preview


Het is mogelijk om in elk dorp te parkeren maar zoals overal in Zwitserland is parkeren vrij duur. In het laagseizoen is het mogelijk gratis parkeerplaatsen te vinden. Als je tijd hebt of als je geen auto hebt, kunt u de bus nemen, lijn 591 kruist de vallei van einde tot eind. Bussen worden beheerd door Swiss Post.
lotschental photo 10


Dorpen


De weg doorkruist enkele dorpen zoals Ferden, Kippel, Wiler of Blatten. Hoewel geen van deze dorpen een verplichte tussenstop is, bieden ze allemaal een ander uitzicht op de vallei. Vanuit elk dorp is het ook mogelijk om een wandeling te maken of in de winter met een skilift te gaan skiën. Je vindt toegang tot de skipistes in Wiler. Op het gebied van erfgoed is er niet veel te zien, maar een paar houten chalets uit die periode. Het was meer dan 30°C op de bodem van het dal toen we aankwamen, dus gingen we op zoek naar een beetje frisheid langs de beek naar beneden naar de Rhône.

Een kleine torrent loopt door het dal en loopt langs elk dorp. Het is mogelijk om af te dalen naar het niveau van de torrent om op steenachtige paden te lopen. Het landschap is prachtig, het kristalheldere water stroomt snel door de vallei en raakt de rotsen terwijl ze passeren. Het is mogelijk om de dorpen te bereiken door het pad langs de rivier te volgen. Er zijn geen speciale moeilijkheden langs de weg en buiten het hoogseizoen, we zijn niet tegengekomen geen toeristen. Naast de passage van enkele auto's op de hoofdweg hoor je niets anders dan het lawaai van de torrent of koeklokken.

lotschental photo 8


Als je foto's wilt maken, moet je voorzichtig zijn wanneer je aankomt. De vallei is vrij diep, sommige dorpjes zullen straks in de schaduw van de een of andere berg komen te liggen. A priori, als je's middags gaat, moet je dit probleem niet hebben. Meerdere bergen zijn meer dan 3000 meter hoog, waardoor het onmogelijk is om grote schaduwgebieden te vermijden.

lotschental photo 7


Activiteiten


Als je besluit om langer dan een dag in het dal te blijven, kun je in de zomer of winter iets te doen als je echt van natuurwandelingen houdt. Dit deel van Zwitserland is niet erg bewoond, dus u vindt hier niet veel andere activiteiten dan wandelen en fietsen.lotschental photo 14Gletsjer


De vallei leidt naar een gletsjer (Langgletscher) die te voet bereikbaar is. U kunt naar de parkeerplaats in Fafleralp rijden. Je kunt niet fout gaan, de weg gaat niet verder. Parkeren is natuurlijk onderworpen aan een toeslag, maar het is de enige manier om uw auto af te geven in de buurt van het wandelpad dat naar de gletsjer leidt. Het duurt ongeveer 30 minuten te voet om de voet van de gletsjer te bereiken. Het pad is niet moeilijk, maar soms is de grond erg ongelijk (roots, rotsen,...), dus je hebt goede wandelschoenen nodig. Het smelten van de sneeuw zorgt ervoor dat er onderweg een beetje water stroomt, dus soms glijdt het een beetje weg. Het pad naar de gletsjer is prachtig, u stapt geleidelijk weg van het beekje naar de kant van de bergen en sluit zich uiteindelijk aan bij het meertje dat het smelten van de gletsjer met zich meebrengt. Dit is een hele leuke plek om even even te pauzeren en te genieten van de frisse lucht, de rust en het uitzicht. Het meer is omgeven door hoge toppen die soms boven de 3000m uitstijgen, zodat u zich erg klein voelt.

Eenmaal aan de voet van de gletsjer kan je weer terugdraaien of andere wandelingen maken. Wandelingen vanaf de gletsjer zijn moeilijker en langer. Drie routes worden voorgesteld met wandeltijden variërend van 3 uur tot 2 dagen.

lotschental photo 15


[Hotels loc="Lotschental" region="3877"]
Val d'Anniviers
De Val d' Anniviers, groen in de zomer en wit in de winter, is een typisch Zwitsers dal dat leeft op het ritme van skiën in de winter en wandelen in de zomer met respect voor het natuurlijke erfgoed.
Lötschental dal
Een prachtige weg die tussen de bergen waait, een gletsjerstroom van kristalhelder water en een gletsjer, alles op een afstand van 25km enkele hoogtepunten boven 3000m!
Emosson meer en dam
Vanaf de stuwdam kunt u twee (moeilijke) wandelingen maken in de hoogvlakte of de gemakkelijke route nemen met de mooie kabelspoorwegen en treinen.
Neuchatel
Neuchatel is veel meer dan alleen een tussenstop op een route dankzij het meer, de oude stad, de groene ruimtes en de kabelbaan.
Creux du Van (Neuchatel)
De Creux du Van rotsformatie biedt een spectaculair uitzicht op de vallei van de Neuchatel en heeft verschillende gemakkelijke wandelroutes.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Notificaties
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen