Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Emosson Dam en meer

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Nog een meer? nog een dam?
Hoe bereik je het stuwdamgebied
Verticalp pretpark
Dam en meer
Sneeuw in juni
Activités
Reis Switserland

Emosson Dam en meer


Gepubliceerd op: 27-12-2017 / gewijzigd: 27-12-2017Nog een meer? nog een dam?


Ten westen van de Valais ligt het Emossonmeer en zijn gelijknamige dam. Een ander meer? Er zijn inderdaad veel meren in Zwitserland. Een andere dam? Er zijn ook veel dammen. Waarom zou je hier stoppen? De eerste reden was voor mij praktisch, de dam was min of meer op mijn weg, maar het vielt goed mee. De dam en het meer zijn omgebouwd tot een klein pretpark (de Verticalp) dat de kinderen zal verwennen. Op het programma, kleine trein, grote kabelbaan, kleine kabelbaan en een prachtig uitzicht op de regio. We zijn er half juni naartoe gegaan en het gebied was bedekt met een dikke laag sneeuw!


Reis datum:
Juni 2016


Duur bezoek:
1 dag
Hoe bereik je het stuwdamgebied


De dam is bereikbaar vanaf station Le Chatelard, van daaruit kun je een kabelbaan naar de stuwdam nemen. Je kunt het station Le Chatelard met de auto of trein van Martigny bereiken, maar de treinreis is vrij duur, dus de auto blijft de eenvoudigste optie. Als je in Verticalp niet geïnteresseerd bent , kun je de weg naar Guele nemen die je naar een hoge parkeerplaats brengt met uitzicht op de dam. De dam ligt op ongeveer veertig kilometer van Martigny, de weg stijgt vrij sterk maar is in zeer goede staat.

youtube previewyoutube preview


lac barrage emosson photo 1


Verticalp pretpark


Het Verticalp park omringt het damterrein en is alleen per trein bereikbaar vanaf het Chatelard station, de ingang van de site kost iets minder dan 30 euro per volwassene en ongeveer de helft voor kinderen, wat een groot budget zou kunnen vertegenwoordigen voor grote gezinnen. De reis verloopt in drie etappes en we beginnen met een kabelbaan vanaf de Chatelard, gevolgd door een pittoreske trein en tenslotte een kleine kabelbaan om de stuwdam te bereiken. Je kunt elke stap voor een wandeling stopzetten en genieten van het landschap, maar houd het huur in de gaten omdat treinen en kabelspoorwegen een strakke planning hebben. In het seizoen waren er echt niet veel mensen en hadden we zelfs de kabelbaan voor onszelf. Verticicalp is kostbaar genoeg voor een korte treinrit, maar het is vooral bij reizen met kinderen een geweldige ervaring.r
lac barrage emosson photo 2


Dam en meer


De dam van Emosson is niet de grootste dam van Zwitserland, maar zijn grootte is toch indrukwekkend, de betonnen gevel is 180 meter hoog en aan de bovenkant van de dam ben je meer dan 2000 meter hoog. Het uitzicht op de omgeving is prachtig en omdat het gebied niet erg bewoond is, is het landschap buiten de dam vrij goed bewaard gebleven.

De Verticalep trein is niet de enige attractie in de omgeving, je kunt natuurlijk ook wandelingen maken, maar pas op dat de twee belangrijkste wandelingen in de categorie "moeilijk"worden ingedeeld. De volledige wandeling duurt enkele uren, waaronder 5 uur wandelen om de site te ontdekken waar je sporen van dinosaurus voetafdrukken kunt zien. Zo ver gingen we niet, met een 4-jarig kind is het niet mogelijk en was er toch al teveel sneeuw.

Het is echter mogelijk om zonder problemen rond het meer te lopen. Je kunt bijvoorbeeld over de dam lopen en een pad nemen dat een paar honderd meter verderop aansluit bij een kleinere dam. Voor degenen die de korst willen breken, kunt u eten bij de eerste en tweede kabelbaan (boven).

lac barrage emosson photo 3


Sneeuw in juni


We zaten midden juni 2016 bij de dam van Emosson, het was bijna 30°C in de vallei, maar op het niveau van de dam was de temperatuur minder dan 10°C en een dikke laag sneeuw (meer dan 50cm) bedekte het landschap. De regio had twee weken voor onze aankomst zware sneeuwval meegemaakt, wat in deze tijd van het jaar heel verrassend is. Het meer was bijna leeg omdat de sneeuw nog niet was gesmolten, dus het landschap is vrij maanachtig. De sneeuw blokkeerde ook de toegang tot bepaalde wegen, dus het is beter om te weten te komen voordat je klimt om dit soort verrassingen te vermijden. Over het algemeen ben ik erg blij dat ik er ben geweest omdat sneeuw of geen sneeuw, de site is de moeite waard de omweg en de combinatie van wandelen en trein zal de jongsten in staat stellen om er ook van te genieten.
lac barrage emosson photo 5
Activités


Val d'Anniviers
De Val d' Anniviers, groen in de zomer en wit in de winter, is een typisch Zwitsers dal dat leeft op het ritme van skiën in de winter en wandelen in de zomer met respect voor het natuurlijke erfgoed.
Lötschental dal
Een prachtige weg die tussen de bergen waait, een gletsjerstroom van kristalhelder water en een gletsjer, alles op een afstand van 25km enkele hoogtepunten boven 3000m!
Emosson meer en dam
Vanaf de stuwdam kunt u twee (moeilijke) wandelingen maken in de hoogvlakte of de gemakkelijke route nemen met de mooie kabelspoorwegen en treinen.
Neuchatel
Neuchatel is veel meer dan alleen een tussenstop op een route dankzij het meer, de oude stad, de groene ruimtes en de kabelbaan.
Creux du Van (Neuchatel)
De Creux du Van rotsformatie biedt een spectaculair uitzicht op de vallei van de Neuchatel en heeft verschillende gemakkelijke wandelroutes.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen