Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
TCL 10 Tab Max: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:

Prijs TCL 10 Tab Max
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Non Classe Nl

TCL 10 Tab Max: test / review


Gepubliceerd op: 18-02-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik had nog nooit van het merk TCL gehoord voordat ik twee maanden geleden een eerste smartphone van dit merk (de TCL 10 Pro) testte. Deze telefoon verraste me op veel punten en ik vroeg me af hoe ik zo'n telefoon had kunnen missen als ik opmerkzaam ben op wat er gebeurt in de wereld van smartphones. Na dit eerste positieve met TCL, wilde ik mijn geluk opnieuw beproeven met dit merk, maar ik heb nu natuurlijk een positieve referentie die de lat van mijn verwachtingen hoger legt dan voor een volledig onbekende telefoon.

Deze keer ga ik de TCL 10 Tab Max-tablet testen, het is een tablet op instapniveau die wordt verkocht tussen € 200 en € 300, hij gaat zich voordoen als een concurrent van de Teclast T40 Plus ...dat is goed, ik heb deze tablet ook getest, dus de vergelijking wordt makkelijker!

TCL 10 Tab Max 10.4 zal in wereldpremière worden uitgebracht op 21 februari 2022 op Aliexpress met een prijsverlaging tot -40% .
Om te genieten van: TCL 10 Tab Max 238€

Website waar ik de TCL 10 Tab Max gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/SIJ57FCrvmZ1

Structuur van mijn test

Ik test tabletten volgens een vooraf bepaalde structuur (zie hieronder) om u zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen meerdere dagen in beslag en voor de fototests moet ik soms wachten op goed weer om foto's in goede omstandigheden te kunnen nemen. Ik ben dus verplicht de tests stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit terug te komen als de test nog niet klaar is op het moment van je bezoek.

Prijs TCL 10 Tab Max

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het TCL 10 Tab Max van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

15 februari 2022: ontvangst van de TCL 10 Tab Max, de test kan beginnen.
21 februari 2022: start marketing op Aliexpress

Waarom deze tablet?

Ik test soms tablets wanneer het smartphonenieuws rustiger is en dit type product niet ver van mijn gebruikelijke bereik ligt. Ik test voornamelijk tablets op instapniveau omdat ik, net als bij telefoons, geen nier wil verkopen om een tablet te kunnen kopen. Ik heb dus vooral Chinese tablets getest onder de €250. De TCL 10 Tab Max past perfect in deze prijsklasse en concurreert met een andere tablet die ik heb getest (de Teclast T40 Plus).

Wat is deze TCL-tablet interessant? TCL maakt eerst schermen, dat is goed, het scherm is erg belangrijk voor een tablet. Deze tablet is uitgerust met een Snapdragon 665 die ik op meerdere telefoons heb mogen testen, het is geen processor van de nieuwste generatie maar moet wel goede prestaties leveren voor mediaconsumptie (video's, muziek). De 8000 mAh-batterij zou ook een sterk punt van dit product moeten zijn. Afgezien van het technische aspect, was ik ook nieuwsgierig om hun educatieve omgeving voor kinderen te testen, ik had het tot nu toe niet op een andere tablet gezien.

Belangrijke opmerking: er is een oudere versie van deze tablet die de codenaam 9296G gebruikt, de versie voor deze test is 9296Q.

Uitpakken

tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De TCL 10 Tab Max-tablet is verpakt in een witte doos met een foto van het product, het is een veel voorkomende stijl die me vooral doet denken aan de verpakking van Xiaomi. De doos bevat de tablet, een handleiding, een naald om de SIM-lade te openen, een oplader en een kabel usb type C. De doos is vrij dik in vergelijking met de tablet, er zitten grote lege ruimtes in.


Eerste configuratie

De configuratie van de tablet verloopt via dezelfde schermen als de meeste Android-smartphones, het was pas aan het einde van de gebruikelijke cursus dat TCL een paar schermen toevoegde om het scherm te configureren met hun NXT Vision-oplossing, en vervolgens twee stijlen startscherm, twee stijlen aan te bieden van het vergrendelscherm en accepteer vervolgens de algemene voorwaarden van TCL.

Afwerking

tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8
Ik was positief verrast door het eerste TCL-product dat ik heb getest, het afwerkingsniveau was uitstekend en kon worden aangezien voor topklasse. Deze tablet zal hetzelfde pad volgen, we mogen niet vergeten dat het een instaptablet is maar de afwerkingen zijn vergelijkbaar met mid-range. Het 10,4-inch scherm is eigenlijk kleiner omdat het wordt omgeven door grote zwarte randen, wat een beetje jammer is omdat je een deel van het onderdompelingspotentieel verliest. Het was een beetje hetzelfde op de Teclast die ik heb getest.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
De achterkant is bedekt met een oppervlak met metaaleffect en de coating is getextureerd, hij is niet helemaal glad. Dit type coating biedt een goede grip, de tablet glijdt niet uit je handen en je besteedt geen tijd aan het schoonmaken van je vingerafdrukken omdat deze minder zichtbaar zijn dan op uniforme en gladde oppervlakken.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
De fotomodule bevindt zich in de bovenhoek zoals bij de meeste tablets het geval is, deze sensor steekt een beetje uit de achterkant van de tablet, maar bij andere tablets van dit type is dit hetzelfde.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 27
De ontstekingsknop bevindt zich aan de bovenrand van de tablet, hetzelfde geldt voor de volumeknoppen. Deze knoppen zijn vrij klein en we vinden dat de tablet vooral ontworpen is voor gebruik in landscape-modus omdat deze knoppen in portrait-modus niet gemakkelijk toegankelijk zijn.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
De USB C-poort bevindt zich ook aan de bovenkant van de tablet met twee geluidsroosters, maar er wordt er maar één gebruikt, de andere is waarschijnlijk om esthetische redenen ontworpen.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
Aan de andere kant (onder) vinden we dezelfde twee openingen voor het geluid met hier ook slechts één van de twee roosters die geluid uitzenden.
tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Wat hier op een simlade lijkt, is een lade voor een geheugenkaart, dus deze tablet kan niet in 4G worden gebruikt, dit is hier een zwakte vergeleken met de Teclast.

De TCL 10 Tab Max heeft een goed afwerkingsniveau, ik zou zelfs zeggen dat het afwerkingsniveau beter is dan dat van de Teclast T40 Plus.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De TCL 10 Tab Max draait op een Qualcomm-architectuur, dus hij deelt veel gemeenschappelijke elementen met smartphones die dezelfde architectuur gebruiken. De wifi-chipset is bijvoorbeeld vrij wijdverbreid in het Poco-assortiment, ik had ook zeer goede resultaten behaald op het gebied van gevoeligheid en snelheid. Deze 9296Q-versie van de tablet draait op Android 11 (de vorige versie had Android 10). Het scherm heeft een resolutie van 2000x1200 met een frequentie van 60hz.

De versie die ik heb getest met 6 Gb RAM en 256 Gb opslag is genereuzer dan de gemiddelde opslag. Het geheugen is van het type LPDDR4X zoals op veel smartphones. Het is niet het snelste type geheugen maar in deze prijsklasse is dat heel normaal. De batterijcapaciteit is ook royaal met 8000 mAh. De rest van de technische kenmerken vindt u in de volgende schermafbeeldingen.

CPU / GPU PrestatieDe tablet is uitgerust met een Snapdragon 665 CPU die ook te vinden is in andere telefoons zoals de Xiaomi Mi A3 of de Redmi Note 8, dus het is geen gloednieuwe CPU of een zeer krachtige CPU, maar hij zou voldoende prestaties moeten kunnen bieden om video's bekijken en internetten, deze CPU moet ook zorgen voor een goede batterijduur.

Voor het grafische gedeelte maakt de tablet gebruik van een Adreno 610 GPU en ook hier is het geen laatste generatie GPU maar deze zou voldoende moeten zijn voor normaal gebruik van de tablet. De meeste eenvoudige spellen zullen werken, maar voor zware 3D-spellen moet je het detailniveau in de spellen verminderen.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 217617 punten met Antutu v9, het is een redelijk gemiddelde score, maar heel normaal voor deze prijsklasse en het is ook een betere score dan de Teclast T40 Plus of de Chuwi Hipad.


Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De TCL 10 Tab Max is geen tablet die is ontworpen voor gamers, maar je kunt de meeste games gemakkelijk spelen, maar voor sommige games zoals PUBG Mobile zal het grafische niveau vrij laag zijn. Het zal je er niet van weerhouden om dit spel te spelen, maar de texturen zullen vrij eenvoudig zijn en de bewegingen zullen niet altijd vloeiend zijn.

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een uitstekend signaal gemeten van -14 dBm in de buurt van de router, ik kreeg een vergelijkbaar niveau met smartphones die dezelfde wifi-chip gebruiken. Van een afstand kreeg ik -58 dBm en ook hier is het een goed signaalniveau.

Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Deze tablet is uitgerust met een Qualcomm GPS-chip die GPS/Glonass/Galileo-netwerken kan oppikken, maar helaas kon ik geen van deze netwerken oppikken, ik kwam nooit verder dan de initiële fix-fase. Ik hoop dat dit slechts een pre-productie probleem is.

Batterijduur

De TCL 10 Pro heeft een enorme 8000mAh-batterij die je behoorlijk wat batterijduur zou moeten geven. Ik heb geprobeerd het verbruik van elk onderdeel te isoleren om te begrijpen of de tablet een goede energie-efficiëntie had.

Processor
Ik duwde de processor enkele minuten hard en kreeg een gemiddeld verbruik van 8 Watt. De processortemperatuur bleef de hele tijd rond de 37°C, wat een zeer goede score is.
Grafische processor
Ik herhaalde de handeling voor de GPU en duwde deze enkele minuten helemaal door en ik kreeg een gemiddeld verbruik van 4,38 Watt.
Overige componenten
Als ik de tablet aan laat staan zonder iets te doen en met het scherm op 100%, krijg ik een gemiddeld verbruik van 2,91W, dan moet je een paar mW toevoegen voor alle extra handelingen (verbinding met het netwerk, achtergrondapplicaties, enz.).

Als ik de tablet tot het maximum duw, krijg ik een verbruik tussen de 8 en 9 Watt per seconde, dus dat is minder dan de som van alle individuele metingen. Ik kan me voorstellen dat het gaat om een bottleneck van de resources waardoor het niet mogelijk is om alle componenten maximaal te laten draaien.

Autonomie
Op basis van het gemeten verbruik zou deze tablet tien uur mee moeten kunnen bij continu gebruik en twee tot drie dagen bij normaal gebruik.
Oplaadsnelheid
tcl 10 tab max charging
Het kostte me 264 minuten om de batterij van 0 tot 100% op te laden, het lijkt misschien vrij lang, maar we mogen niet vergeten dat dit zo is. Dit is een batterij van 8000 mAh , dus het kost tijd om het volledig op te laden. De belasting is echter niet lineair, het duurt 37 minuten voor de eerste 20 procent, maar ik zie een eerste vertraging richting 40%, een tweede richting 80%. De laatste 20 procent duurt meer dan 100 minuten.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

TCL 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2
is duidelijk geen sterk punt voor tablets op instapniveau en dit geldt ook voor de TCL 10 Tab Max. Voordat ik naar de kwaliteit van de foto keek, was ik een beetje verrast door de scherm/lens-offset, ze zijn erg uit het midden en dat vereist een andere plaatsing van de tablet. In het dagelijks leven is het geen probleem, maar voor de studio beperkt het de mogelijkheden. De hoofdsensor is een sensor van 13 miljoen pixels en produceert beelden van gemiddelde kwaliteit.

Het belichtingsniveau van deze foto is beter dan wat ik krijg met de meeste smartphones die onderbelichte foto's in de studio produceren. Het gebied van scherpte is daarentegen vrij matig, de lijnen vervagen snel zelfs in het gebied waar de foto het duidelijkst is. De foto is ook erg luidruchtig. De kleuren lijken een beetje te koud.
TCL 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 4
Op deze foto hebben we niet al te veel last van het effect van een zone met lage scherpte en de scherpte in het centrum is zelfs best goed, maar neemt vrij snel af.

Het resultaat van deze eerste fototest verbaast me niet, je moet geen tablet kopen om hem als camera te gebruiken, daar is dit soort producten niet voor gemaakt. Allereerst is het niet erg praktisch om een 10-inch tablet in de lucht te houden om foto's te maken, maar de kwaliteit is er zelden.

Foto test / zon

tcl 10 tab max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 2
Als ik een tablet test, verwacht ik nooit goede foto's te krijgen, maar ik was toch een beetje verrast door deze TCL 10 Tab Max. Ik heb foto's gemaakt in vrij moeilijke omstandigheden met een zeer bewolkte lucht, vrij slecht licht en grote verschillen in licht tussen de lucht en de horizonlijn. Ik vind dat ondanks deze moeilijke omstandigheden de TCL erin is geslaagd om foto's van acceptabele kwaliteit voor een tablet te produceren. De foto's zijn van veel betere kwaliteit dan wat ik kreeg met de Teclast of de Chuwi. De foto is natuurlijk niet perfect maar de kwaliteit is bovengemiddeld.

is een redelijk zichtbaar probleem, maar ik had hetzelfde probleem met smartphones die ik tegelijkertijd heb getest. We zien hier dat de lucht gedeeltelijk overbelicht is en dat de overbelichte gebieden omgeven zijn door een blauwachtige halo, maar alles onder de horizonlijn is nog steeds zichtbaar. De scherpte is zeer matig en de foto ruist als je een beetje inzoomt.

Videokwaliteit


Stabilisatie

De TCL 10 Tab Max tablet heeft geen optische stabilisatie voor video, dit is zelden het geval voor tablets elders.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Wat de foto betreft, ik had geen buitengewoon resultaat verwacht. De omstandigheden waren niet erg goed en we kunnen zien dat de tablet wat moeite heeft om de balans tussen de lichte en donkere gebieden te bewaren, de belichtingssprongen zijn duidelijk zichtbaar en de focus is wat laat. De colorimetrie neemt soms wat vrijheden met blauwachtige tinten. De kwaliteit is dan ook niet buitengewoon maar wel goed te vergelijken met andere tablets in dezelfde prijsklasse. De maximale resolutie is beperkt tot 1080p met 30 frames per seconde. Hier zijn eigenschappen van deze video:
Video: MPEG4-video (H264) 1920x1080 29.75fps 20105kbps [V: VideoHandle [eng] (h264 hoge L4.0, yuv420p, 1920x1080, 20105 kb/s)]
Audio: AAC 48000 Hz stereo 96 kbps [A: SoundHandle [eng] (aac lc, 48000 Hz, stereo, 96 kbps)]

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
De TCL 10 Tab Max is uitgerust met twee luidsprekers aan de boven- en onderkant van de tablet. Er zijn vier openingen, maar er worden er twee gebruikt. De plaatsing is geoptimaliseerd voor landschapsgebruik, aangezien actieve openingen niet met de hand mogen worden afgedekt. Het geluid dat door deze tablet wordt geproduceerd is van betere kwaliteit dan wat ik van Chuwi of Teclast heb gehoord, het geluid is veel evenwichtiger. De hoge tonen zijn niet zo dominant als op deze andere tablets, ook al hadden ze wat fijner gekund. Het volumeniveau is goed genoeg om geen externe versterker te hoeven gebruiken. Het geluidsniveau is niet vergelijkbaar met een tablet als de Mi Pad 5 maar zit niet in dezelfde prijsklasse.

Ik kon het geluid niet testen op mijn meetapparaat omdat deze tablet geen audio-uitgang heeft, maar aan de andere kant heb ik het geluid subjectief getest met een koptelefoon en ik zou zeggen dat het is van goede kwaliteit, een kwaliteit die redelijk vergelijkbaar is met andere tablets in dezelfde prijsklasse. Het volume is niet erg hoog, maar ik heb geen noemenswaardige vervorming opgemerkt, het kan een beetje finesse in de hoge tonen missen.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

tcl 10 tab max
Ik schreef iets eerder dat TCL in de eerste plaats een schermproducent was en bij dit soort bedrijven mag je verwachten dat het telefoonscherm goed is en c is inderdaad het geval. Deze tablet is uitgerust met een IPS-scherm zoals de meeste instap- en middenklasse tablets, maar de colorimetrie is gewoonweg uitstekend. Ik heb een dE van 1,54 gemeten, het is bijna net zo goed als de Mi Pad 5 die veel meer kost. De kleurdekking is ook wat breder dan bij de REC709.

Ik heb een contrastverhouding van 1215:1 gemeten, dit is een gemiddelde waarde voor dit type scherm. Zwart is niet echt zwart, het is hetzelfde probleem met alle IPS-schermen. Ik heb een gamma van 2.0, dus ik ben hier niet ver van de ideale waarde.

Om deze score te krijgen heb ik de volgende instellingen in NXT Vision gebruikt:
Beeldoptimalisatie: ja
Videogameoptimalisatie: ja
Kleurtemperatuur: natuurlijk
Leesmodus: nee
Oogcomfortmodus: nee
: jaHelderheid / Contrast

Ik heb een helderheid gemeten van 325 cd/m² met de helderheid op maximum en de zonnemodus geactiveerd. Ik heb geprobeerd de helderheid te verhogen door de sensor aan de voorkant te laten overstromen met sterk licht, maar dat veranderde niets, het betekent ofwel dat de tablet niet hoger kan klimmen of dat de lichtsensor het begeeft. Met 325 cd/m² is het niet genoeg voor gebruik in direct zonlicht, maar voor gebruik in huis is het meer dan genoeg. Om je een idee te geven van wat blootstelling aan de zon kan geven, bekijk je de video waarin ik het geluid test. De studioverlichting is erg sterk en je ziet nauwelijks wat er op het scherm wordt weergegeven.

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview
De TCL 10 Tab Max draait op Android 11, maar met enkele aanpassingen gemaakt door TCL. De Android-tweaks gaan niet zo ver als Samsung of Xiaomi, het zijn meestal aanpassingsopties. Als geheel volgt het besturingssysteem over het algemeen Android 11 in een vrij pure versie, maar je kunt wat wijzigingen aanbrengen in het startscherm of het thema van de tablet. Schermbeheer wordt ook verzorgd door TCL.

TCL heeft ook een soort besturingssysteem voor kinderen geïntegreerd in de vorm van een vergrendelde applicatie. TCL Kids is een applicatie die Android overneemt om te voorkomen dat uw kinderen uw tablet gebruiken buiten het bereik van de applicatie. Als u de applicatie start en vervolgens de tablet opnieuw start, zal deze applicatie altijd op de voorgrond staan, u kunt de applicatie niet afsluiten zonder een pincode te gebruiken. De Android-navigatieknoppen keren niet terug naar het startscherm van de tablet, wat goed is als je wilt bepalen waar je kinderen aan worden blootgesteld. Ik vind het een heel gaaf initiatief.

TCL kids is in de eerste plaats gericht op kinderen onder de 12 jaar en biedt toegang tot veel educatieve applicaties die in verschillende talen beschikbaar zijn. Er zijn educatieve spelletjes, applicaties om te leren rekenen, applicaties om andere talen te leren, ... Als je kinderen hebt die niet van rekenen houden, dan zou het speelse aspect van de tablet hen moeten kunnen helpen. .

Bugs

Ik ben geen bugs tegengekomen, maar eerder iets van de orde van de logica. In de liggende modus blijven de volumeknoppen werken alsof je in de staande modus bent. Dit betekent dat als u op de rechterknop drukt, het volume naar links gaat (volume lager) en als u op de linkerknop drukt, gaat het volume naar rechts.

Test / beoordeling conclusie


Deze TCL-tablet is het tweede TCL-product dat ik heb getest en ik moet toegeven dat ik nogal ongeduldig was om dit product te testen, omdat ik de TCL 10 Pro die ik twee maanden geleden heb getest erg goed vond. Voordat ik tot de conclusie kom, zou ik de context willen herkaderen door eraan te herinneren dat dit een tablet op instapniveau is. Als een van de testen geen goed resultaat geeft, wil dit niet zeggen dat deze tablet geen goede tablet is, het kan gewoon betekenen dat je geen goed resultaat mag verwachten voor een product in deze prijsklasse.

Dus, vond ik deze tablet leuk? Ja en in de eerste plaats voor het scherm. De beeldkwaliteit is goed en de kleuren zijn accuraat, wat belangrijk is voor een scherm van dit formaat. Ik waardeerde ook de kleine personalisatie-elementen die naar Android 11 zijn gebracht, wat een welkom verschil brengt in een wereld waar alle Android-producten er hetzelfde uitzien.

Wat de prestaties betreft, zijn we hier in het instapniveau, dus verwacht geen grote prestaties van deze tablet, maar het heeft geen invloed op normaal gebruik, de tablet reageert voldoende in de meeste niet- gaming gebruik. De keuze voor een minder gulzige CPU en een batterij met grote capaciteit zorgt voor een goede autonomie.

De kwaliteit van de foto's is niet buitengewoon, maar de TCL doet het beter dan zijn concurrenten van Teclast en Chuwi. Zie een tablet (ook niet high-end) niet als vervanger van een camera, daar zijn deze producten simpelweg niet voor gemaakt.

Het geluid van de externe luidsprekers van de tablet is ook bovengemiddeld en klinkt beter dan concurrerende tablets die ik heb getest. Het geluid is niet erg krachtig, hier is het vergelijkbaar met andere tablets en als ik naar muziek luister met de koptelefoon, merkte ik geen noemenswaardige vervorming.

Een van de dingen die ik minder leuk vond, is natuurlijk de fotokwaliteit, maar ik kan TCL moeilijk de schuld geven, het is een beetje hetzelfde op alle tablets van instapniveau. Verder vind ik het zonde om zulke grote randen te hebben behouden want het scherm is prima, ik had er graag op een groter oppervlak van kunnen genieten.

Sterktes

- schermkwaliteit
- wifi signaal/snelheid
- aanpassingsmogelijkheden
- toepassing voor kinderen
- goede batterijduur
- goede afwerking en coating niet -terugschuiven

Zwaktes

- foto-/videokwaliteit
- prestaties voor grote games
- gevoel voor volumeknoppen in liggende modus
- gemiddelde gezichtsherkenning

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
TCL 10 Tab Max: test / review
De TCL 10 Tab Max is een tablet met een zeer goed afwerkingsniveau en biedt goede prestaties voor een zeer concurrerende prijs, is het de beste in dit segment?
Teclast T40 Plus : test / review
De wereld van tablets wordt gedomineerd door Apple en Samsung, maar sommige Chinese merken zoals Chuwi en Teclast slagen erin interessante tablets te produceren voor een veel betaalbaardere prijs.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden